04 oktober 2021

Dierendag

Het lijkt wel alsof onze nacht in en ons bezoek aan Assisi van ondertussen alweer enkele weken geleden vruchten afwerpt!

Assisi is namelijk dé plaats van Franciscus / San Francesco, de heilige voor de dieren (en armoede)... en we hebben in ons klein tuintje weer héél veel gefladder, gevlieg en gesteggel van vogels mogen zien! De afgelopen dagen hebben we zelfs al verschillende keren een bonte specht en een Vlaamse gaai gezien! Merci Heilige Frans! Fijne naamdag vandaag: 4 oktober is het dierendag...


PS: de prent hebben we van Velt vzw. Deze uitleg stond er nog bij:
Wil je een nestkastje maken, maar heb je geen idee hoe je eraan moet beginnen? Volg de instructies op de tekening en verwelkom binnenkort een ringmus, een koolmees, een bonte vliegenvanger of een pimpelmees.

Je kunt de kast gemakkelijk openen. Doe dat niet zolang de kast bewoond is, want dan verjaag je de vogels. Open de nestkast alleen om ze te reinigen, nadat de jonge vogels zijn uitgevlogen.

Hang de kast zo'n 2 m boven de grond met het gaatje naar het oosten, in een schaduwrijke omgeving. Dan is de kans groot dat je nieuwe bewoners krijgt in je tuin.
© Ludo en Jeroen Zanders

Nu nog hopen dat de blog zich "hersteld" zodat de prent vergroot kan worden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten