30 september 2021

1262 meter

Dinsdag 7 september '21 reden we van camping Valle Verde naar Sankt Ulrich / Urtijëi / Orfisei. We parkeerden er bij skilift naar de Seceda.

Met die (dure) skilift, de Seceda Seilbahn, gingen we naar boven. We vertrokken ongeveer aan 1256 m en de lift zette ons af op 2456 m... en wij wandelden meteen door naar de top, naar 2518 m... en daar hadden we een ge-wel-dig mag-ni-fiek uitzicht!

... en van daaruit startten we aan onze wandeling... naar beneden... door het Grödnertal / Val Gardena / Gherdëina.

In het dal kan je verschillende richtingen uit. Wij wandelden wandeling 14 uit "Dolomieten 1" van Rother Wandelgidsen : "Van de Seceda via de Gamsbluthütte naar St. Ulrich" waarbij we de 1262 meter tussen de top van de Seceda naar het dorp Sankt Ulrich daalden... en dat dalen, ging best steil... Ge-luk-kig dat we deze wandeling niet in de andere richting deden!

Gedurende de hele wandeling zagen we de ruwe toppen van het Geislergebergte (zie beide foto's)... fantastisch! 

Het was echt een mooie wandeling! We zijn de hele weg foto's blijven maken! 

Boven was het wat frisjes maar gaandeweg de afdaling werd het warmer door de lagere hoogte maar ook doordat de zon steeds meer door de wolken kwam.

We stonden pas vijf uur na vertrek terug aan de auto. Dit kwam omdat we de tijd namen om te lunchen, omdat we veel, heel veel foto's maakten, maar óók, en waarschijnlijk vooral, omdat Ine haar linkerknie niet wilde mee... :-(

Geen opmerkingen:

Een reactie posten