10 november 2019

Gebrusseld

Gisteren zijn we nog eens gaan "Brusselen". We gingen eerst naar de tijdelijke tentoonstelling "Dalí & Magritte" in het Koninklijke Museum van Schone Kunsten op de "Kunstberg" in Brussel centrum.

Beiden vinden we het surrealisme een héél interessante kunststroming. Van de Belg René Magritte is er in hetzelfde museum een vaste tentoonstelling. Dit bezochten we nog nooit, maar we zagen wel al verschillende van zijn werken op andere plekken, bijvoorbeeld in Tate Modern in Londen. Zijn werken zijn interessant, maar bevatten meestal maar één (vreemd) verhaal. De werken van Salvador Dalí zijn nog véél vreemder maar bevatten verschillende verhalen en symboliek in één werk... Het duurt altijd even vooraleer je alles gezien hebt. De details zijn enorm en hebben ook betekenis... Inderdaad, we zijn grotere Dalí-fans dan van Magritte... In foto 1 en 2 zie je ook het verschil... Dalí schildert verschillende "lagen" en niet enkel een giraf (foto 1) of een portret (foto 2)...

Doordat we geen kleding en schoenen willen kopen die in slechte werk- en milieu-omstandigheden gemaakt werden, kunnen we niet terecht in de "gewone" kledingwinkels. We moesten dus wat rondlopen om, maar enkele, winkels te bezoeken. We kopen al jaren ook geen kleding meer die we eigenlijk niet nodig hebben. We moeten zeker zijn dat we het kledingstuk lang kunnen dragen, een aanvulling is op wat we al hebben... en dus écht iets is dat we nodig hebben. Johan vond drie truien, Ine een "tuniek".
Nadien gingen we opnieuw tevergeefs op zoek naar één reisgids voor onze volgende (korte) reis naar de Franse regio Hauts-de-France... vele verschillende van gedeeltes van die regio willen we niet...
We aten in een Vietnamees-Thaïs-restaurant
en gingen nadien naar de "Ancienne Belgique". We stonden op de gastenlijst van artiestenbureau Skinfama voor het concert van Dub Inc. We zagen deze Fransmannen al enkele keren aan het werk en vinden hen beiden goed... dat was gisteren ook weer het geval!

Pas na middernacht reden we thuis weer de oprit op... best een lange en vermoeiende, maar boeiende dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten