09 november 2019

Whistler

Op zondag 29 september '19, dag 15 van onze "Canadareis", werden we, ongepland dus zoals je in het bericht van 7-11-'19 leest, wakker in Whistler. Doordat we al op de plaats waren waar we anders, hadden we ons de dag voordien aan onze planning gehouden, pas 's middags zouden zijn, konden we uitslapen!

We parkeerden ons op een parking van het bekende wintersportoord (en één van de steden van de Olympische Winterspelen 2010) en liepen het centrum in. Daar liepen we even wat doelloos rond omdat de bewegwijzering bagger was en omdat er veel dicht was... maar dan vonden we toch nog waar we onze reservaties voor de kabelbanen konden omwisselen in tickets... Enfin, toen konden we de bergen van skigebied Whistler Blackcomb, in de Coast Mountains, op!

Eerst namen we de "Blackcomb gondola" (foto 3), de kabelbaan van beneden naar boven op de Blackcomb-berg. 2436 m hoog is deze berg in totaal. Het duurde dus best lang eer we boven waren. Onderweg passeerden we wandelwegen en skipistes... De meeste skipistes waren nog niet ondergesneeuwd, maar bovenaan de kabelbaan lag er toch al een héél pak sneeuw... en ijs...

Tientallen meters van de "Blackcomb gondola" ligt de start/het einde van kabelbaan "Peak 2 Peak Gondola" (foto 2). Deze kabelbaan verbindt de Blackcomb-berg met de Whistler-berg. Het is de kabelbaan met de langste afstand zonder tussenpylonen, namelijk 3,03 km. De totale kabelbaan is 4,4 km... en die afstand leg je snel af... in 11 minuten... een staaltje techniek! ...met mooie uitzichten! zélfs al was het heel bewolkt! Er zijn cabines bij met een stuk "glazen bodem" om ook onder de bodem te kunnen kijken... We hadden op zo'n cabine kunnen wachten, maar ónder die cabine was, volgens ons, niet zo veel te zien... overal anders wél, maar niet onder die cabine!

Eens op die Whistlerberg aangekomen glibberden we voorbij de gedeelten waar de meeste bezoekers kwamen... die daarom ook zo glibberig waren... en wandelden een stukje (foto 1).
Als de wind niet te voelen was, was het fris... als de wind opstak, was het serieus koud! - 17°C hadden ze beneden in het centrum gezegd... maar mooooooiiiii!



Nadat we wat aten en veel foto's maakten, namen we de twee gondola's terug naar beneden en gingen we het centrum van Whistler verkennen... daar was eigenlijk niks te zien: het zag er weer uit als een outletcentrum, had heel veel (saaie) winkels waar veel kinderarbeid voor nodig was om die te vullen... We wandelden dus wat rond en gingen wat drinken.

Nadien reden we terug naar onze camping, waar we op onze gereserveerde plaats konden staan ditmaal: eentje met een mooi uitzicht op de bergen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten