03 november 2021

"VZW-statuten opmaken, optimaliseren of aanpassen"

Johan zit in het bestuur van twee vzw's, 'Funky Fun Productions' en 'Brukout'. Die eerste vzw organiseert Reggae Geel. Brukout organiseert en ondersteunt evenementen, muzikanten en projecten, meestal passend binnen de reggae-cultuur.
Voor de vzw Brukout doet Ine de boekhouding en zal ze de statuten van de vzw gaan herschrijven. Dit herschrijven is nodig omdat de wetgeving veranderd is en omdat er ook e.e.a. in de samenstelling van de organisatie van de vzw veranderd is.

Omdat dit herschrijven echt wel juridisch correct moet zijn, heeft Ine recent de cursus van escala "VZW-statuten opmaken, optimaliseren of aanpassen" gevolgd... weer eens iets he-le-maal anders dan waar ze normaal gezien, professioneel en in haar vrije tijd, mee bezig is. Leuk!

Normaal gezien moest ze voor de cursus twee middagen treinen naar Gent... gelukkig werd op het laatste moment nog gekozen om de cursus online te geven... en kon Ine dus gewoon vanuit thuis de webinars volgen... dat scheelde vooral héél veel tijd! Om naar de locatie van escala in Gent te gaan, zou Ine immers (enkele richting) 3,5 uur onderweg zijn met auto, trein, tram en te voet... een voordeel door COVID-19!

Hieronder zie je een filmpje over de ins en outs van een vzw (niet van de organisatie waarbij Ine de cursus volgde): 


en ja, dat is dus wéér iets wat Ine van het verven, fotoboeken maken enz. zal afhouden... ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten