15 oktober 2021

Van Toscane naar Ligurië

De ochtend van vrijdag 17 september jl. was het weer tijd om de tent af te breken en alles weer op te bergen in de dakkoffer, auto en QUQUQ. We startten op dat moment ook aan onze terugreis naar huis... we reden immers terug richting het noorden van Italië.

Vanuit camping le Soline in Casciano, waar we vijf nachten verbleven, reden we naar San Gimignamo... en dat was een aangename verrassing! Wat een mooie, bijzondere stad... vol torens (foto 1). Waarschijnlijk is het omdat er geen heiligen werden geboren en geen tientallen kerken liggen dat de traditionele Romereizen er niet passeren, maar het is in ieder geval onbegrijpelijk! Wow! Echt de moeite!


San Gimignamo is een van de best bewaarde middeleeuwse stadjes van Toscane en is UNESCO werelderfgoed. Het is bekend om zijn veertien torens die het silhouet van de stad domineren. Deze zijn tussen de 12e en 14e eeuw door rijke families opgetrokken. De torens deden dienst als woning en versterking, maar vooral als prestigeobject. Op haar hoogtepunt had de stad 72 torens.

Nog wat verder noordelijk stopten we nogmaals. Dit was in Lucca (foto 2). Deze stad is steeds volledig ommuurd geweest, maar de huidige muren waren niet zoals we de weken voordien verschillende steden zeggen. Deze muren van Lucca waren zoals die zijn in vestingsteden.

Ook Lucca bleek een mooie stad te zijn! Er waren verschillende mooie en bijzondere pleinen, mooie gebouwen en kerken... Spijtig van de twee onweersbuien die we over ons heen kregen ;o)

Na Lucca staken we de grens van Toscane naar Ligurië over en zagen we de Ligurische Zee (net als de Adriatische Zee, waar we eerder waren, een stukje van de Middellandse Zee).

Uit onze ACSI-Campingcard-boek hadden we camping La Sfinge in Deiva Marina uitgezocht om de daaropvolgende twee nachten door te brengen... en eigenlijk was die volzet... maar omdat we akkoord gingen met een plaats op een "hoog" gelegen parking konden we blijven... en we waren heel tevreden met die plaats want we hadden alle ruimte en rust... en onze tent stond behoorlijk goed voor de onweersbuien die er ook die nacht vielen... We moesten om 5 uur allebei ons bed nog uit. Het bleef regenen en Johan had al eerder opgemerkt dat de voortent, die tegen de auto hing, waterzakken kreeg. Snel haalden we, in de gietende regen, de voortent naar beneden... Zo scheurde de voortent niet én konden we nog even gerust slapen, fijn droog in de auto...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten