02 mei 2010

Bever Zwerfsport

Als afscheidscadeautje van de bewoners en begeleiders van het wbc van Sint Odiliënberg kreeg Ine een cadeaubon van Bever Zwerfsport. In hun winkels in Maastricht en Eindhoven haalden we al vaak trekkersspulletjes. Gistermiddag trokken we naar hun filiaal in Eindhoven. Het leuke en grote voordeel van hun filiaal in Eindhoven is, naast dat hij groot is, dat er altijd een vrij grote koopjeshoek is! ;-)

We vonden er weer een paar leuke zaakjes én koopjes! Ine zocht zich een thermisch truitje en een wollen buff uit om mee te nemen naar IJsland. Zo'n buff is handig voor de kou en wind. Het kan als sjaal en/of muts gebruikt worden én het is súperlichte bagage.
We namen twee boeken mee: 'Icoon' (zie prentje hiernaast) en 'Iceland Road Atlas'.
Het eerste boekje is een grote verzameling van prentjes en foto's van allerhande dagdagelijkse dingen maar ook rond EHBO, auto-onderdelen ed. staan er heel wat tekeningetjes in. Zo'n boekje is héél handig als je niet-Engels-sprekende mensen tegenover je krijgt en je wil hen iets vragen of zeggen... Handig dus voor volgend jaar in China, maar waarschijnlijk hebben we het ook nodig in de Baltische Staten. Hier spreken veel mensen Engels, maar dat is vooral in de steden... en wij komen natuurlijk ook op het platteland... Het tweede boek, de IJslandse wegenatlas, was sterk afgeprijsd. Het is een handige atlas met, vanzelfsprekend, alle IJslandse wegen én beschreven welke bezienswaardigheden er liggen, welke soort vogels en paarden ed. er op IJsland voorkomen, welke vuurtorens er staan enz. enz. Het is dus érg handig om routes uit te stippelen. Na onze trektocht in IJsland (juni-juli) hebben we nog een vrije dag. Op deze dag gaan we papegaaiduikers spotten aan de kust. Dan hebben we zo'n handige atlas dus echt nodig!
We vonden ook nog een handige trekking-wasdraad! Hierbij zijn er twee i.p.v. één lijnen. Doordat deze van sterke elastiek zijn kan je je was er tussen spannen! Superhandig om kleine dingetjes te laten drogen!
Verder vond Johan, in de koopjeshoek, nog een paar schoenen en een supergoede jas voor een fijn prijsje!
Zo zijn we dus alweer een stapje dichter bij onze trektocht in IJsland... Het duurt nog 55 dagen eer we er naar toe vliegen... en dat is nog véél te lang... ;-)
En bedankt aan het wbc van Sint Odiliënberg voor de bijdrage!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten