19 mei 2024

WADADA PT. 7


Sinds Johan niet meer in het bestuur van Reggae Geel zit, heeft hij er taken bij twee andere festivals bijgekregen, bij Wadada festival en bij Irie Vibes Roots Festival. Dit eerste, Wadada, vond gisteren en eergisteren plaats in Geel.

Johan was er verantwoordelijk voor het nevenpodium in het bosje "Fik'iri"... en hier deed hij opnieuw waar hij het best in is : een combinatie programmeren van muziek (dub), dub-poëzie, workshops en interviews, met, in de omgeving, veel foto's.

Dit was de zevende editie van Wadada. Ine was er nog nooit heen gegaan, maar nu Johan er mee organiseert, vond ze dat ze toch eens een bezoekje moest brengen... en dat gaat zeker niet de laatste keer zijn! Wadada is maar een klein festivalletje, maar is erg gezellig en heeft alles dat, volgens Ine, ontbreekt: echte gezelligheid en een fijne sfeer, een mooie aankleding en originaliteit... en dub vindt Ine zelfs ook nog goed. Het nadeel is, voor haar, wel dat het ook georganiseerd wordt op velden en dat er in deze periode van het jaar vaak een erg hoge vochtigheidsgraad is, waar Ine haar gewrichten en spieren altijd van gaan sputteren... ook gisteren is Ine dus maar enkele uren geweest.

Zowel vrijdag als gisteren kregen ze enkele flinke regenbuien over zich heen, maar dat drukte de festivalpret niet op Wadada en ook niet van Johan... Johan die overigens vandaag, nadat hij zijn materiaal opgeruimd heeft vandaag, doorrijdt naar Antwerpen (Merksem) voor de eerste editie van Antwerp Reggae Festival... en neen, daar gaat hij niet 'werken'... al werd hem dat wel gevraagd...

PS: "wadada" betekent, in het Jamaicaans-patois, 'liefde';
"Fik'iri" betekent hetzelfde in het Amhaars

Geen opmerkingen:

Een reactie posten