18 maart 2024

naar de Cotswolds

Veel frisser en fruitiger dan de andere bruiloftsgangers (en andere feestvierders) zaten wij op zondagochtend, 10 maart, aan het ontbijt van het Tower Hotel in Lincoln. Het regende en had dat al heel de nacht gedaan. Dit bracht onze plannen niet in de war want wij zouden een groot gedeelte van de dag in de auto zitten. We reden namelijk van Lincoln naar de “Cotswolds”.

De dag voordien hadden we voor vijf nachten gereserveerd in "Bluebell Cabin" in Badsey, in het noorden van de Cotswolds. Dit zou dus onze 'eindbestemming' worden van de dag.


Onderweg na, ongeveer twee uurtjes rijden, stopten we in Stratford-upon-Avon. Dit ligt in het noorden van de Cotswolds, Het is de geboorteplaats van William Shakespeare. We maakten er een stadswandeling. Hierbij passeerden we verschillende plekken en gebouwen die iets met deze man te maken hadden. Het stadje heeft nog veel authentieke en minder authentieke vakwerkhuizen (foto 1 is voor het geboortehuis van Shakespeare & foto 2). Die Shakespeare was in ieder geval geen arme sloeber te zien aan zijn geboortehuis en andere. 
De "Avon" in Stratford-upon-Avon verwijst naar de rivier Avon die door het stadje (en de Cotswolds) stroomt. Die verwijzing is nodig omdat er wel meer plaatsen zijn in (onder andere) Engeland die Stratford heten (lees meer).

Het was nog te vroeg om naar ons "huisje" te rijden. We besloten daarom nog een dorpje te bezoeken. Op een half uurtje rijden van Stratford-upon-Avon en een kwartiertje van onze eindbestemming van die dag, lag het mooie Chipping Campden. Nog steeds in de continue regen, verkenden we het dorpje.
In de High Street staan huizen in honingkleurige kalksteen, uit lokaal gedolven kalksteenrots, bekend als "Cotswoldsteen". Ze zijn gebouwd in een 'typische' architectuur. 
In het midden van het dorp staat de markthal met zijn prachtige gewelven, gebouwd in 1627 (foto 3). In de middeleeuwen was Chipping Campden het centrum van de wolhandel. Bronnen geven aan dat daar de markthallen voor gebruikt worden. Andere bronnen zeggen dan weer dat er gewoon levensmiddelen en met name boter verhandeld werden.


Rond half 5 kwamen we dan aan in Badsey bij onze 'cabin'. We vonden deze wel origineel, vandaar dat dit "huisje" onze keuze werd bij onze zoektocht naar accommodatie: het zijn twee containers met een afdak tussen (foto 4). In de linker container zit de keuken en de eet- en zithoek, in de rechter de slaap- en badkamer. Onder het afdak stonden twee zeteltjes en een hottub... maar die laatste hoefde de eigenares voor ons niet klaar te zetten: het was te koud en te winderig om daar in te kruipen, vonden we.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten