14 maart 2022

Dag 2: Serra de Montejunto & op bezoek



Zondag 6 maart 2022 werd, zoals voorspeld, een zonnige dag voor ons in Portugal... de énige trouwens van heel onze vakantie waarin we géén regendruppels voelde... Het was zeker niet warm, maar in de zon was het best aangenaam in een trui/vest.

We startten de dag met een inbegrepen ontbijt bij onze Wood Villa: dit lekkers werd ons gebracht in een houten krat... de afwas mochten we zelf doen ;o)

We reden, vanuit Olho Marinho, een half uurtje naar het zuidoosten, naar de bergketen Serra de Montejunto. Spijtig en een beetje vreemd dat er niks te vinden was in onze reisgidsen over deze regio: het was er erg mooi! De bergketen was eerder golvend en mooi groen... en félgeel van de bloemetjes. Er waren verschillende oude molens te zien, een klein oud klooster. Had het gekunnen, hadden we er wat gaan wandelen, maar helaas konden we enkel met de auto rondrijden door Johan zijn voet... ach ja... Alvorens naar de zuidkant van de bergketen te gaan, bezochten we nog kort het stadje Alenquer.

In de namiddag reden we dan naar Menno en Daniëlle. Johan kent hen uit het "reggaewereldje". Zij verhuisden een klein jaar geleden vanuit Nederland naar Portugal. Ze hebben in Carvalhal, op 20 minuutjes van waar wij logeerden, een huis gekocht. Het was erg gezellig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten