26 februari 2022

PVDA vriendjes van Putin????

"...Stop de oorlog.
Laat er geen enkele twijfel over bestaan. Hoe men de waarheid ook probeert te verdraaien: de PVDA veroordeelt de Russische inval in Oekraïne met klem. Wij roepen op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren, de terugtrekking van de Russische troepen en een dringende samenkomst van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE). Poetin is een kapitalistische oligarch, een anticommunist en een oorlogsstoker die alle verdragen van de verenigde naties schendt. Die zelfs het bestaan van Oekraïne in vraag stelt. Dat is totaal onaanvaardbaar en wij vragen dan ook gerichte sancties die hem en zijn entourage van oligarchen en financiers van deze oorlog treffen.

Dat we die misdadige oorlog streng veroordelen, wil niet zeggen dat we meegaan in het militair opbod of het blinde geloof in de NAVO. Zij die de PVDA daarvoor met de vinger wijzen, vergeten dat de brede vredesbeweging in ons land, van Pax Christi over Vrede vzw tot Vredesactie en vele anderen ook opkomen voor het stopzetten van de oorlog, de de-escalatie van het conflict en een diplomatieke oplossing in de schoot van de OVSE.
Daarom hebben we ons onthouden over een resolutie die voorlag in het Vlaams parlement. Niet omdat we ook maar een greintje begrip zouden hebben voor de oorlogsstokers. Wel omdat je zonder een correcte analyse onmogelijk tot duurzame oplossingen kan komen.
" LEES MEER & MEER &veel meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten