07 februari 2022

Art Center Hugo Voeten

Gisteren deden we nog eens iets aan cultuur: We gingen, samen met ma Rosine, naar Art Center Hugo Voeten in Herentals... best de moeite!

"Met respect voor de originele architectuur werd een oude graanfabriek aan de oever van het Kempisch Kanaal in Herentals omgebouwd tot een kunst- en tentoonstellingsruimte van negen niveaus waarin verzamelaar Hugo Voeten (1940-2017) een deel van zijn verzameling onderbracht...


...In de jaren 1950 werd op de oever van het Kempisch Kanaal de graanfabriek Deckx opgericht. De fabriek zorgde voor graanopslag- en overslag voor dierenvoeding. De site stond in Herentals en omgeving bekend als de Herentalse Bloemmolens. Na diverse uitbreidingen en overnames stopten de activiteiten in de jaren 1980. Het gebouw stond vervolgens meer dan twintig jaar leeg en verkommerde.

Ondernemer Hugo Voeten kocht het gebouw in 2006. de renovatie startte in 2009. Art Center Hugo Voeten bevat negen niveaus in totaal. Een hoge vide zorgt voor een enorme ruimtelijke ervaring en twee dwarse volumes doorsnijden het hele gebouw. Verspreid over 5000 m2 tentoonstellingsruimte, kan het publiek meer dan 700 kunstwerken bewonderen. Ze gaan een bijzondere dialoog aan met de ruimte.
"

De 'Beeldentuin Hugo Voeten' in Geel is momenteel nog in wintersluiting. Vanaf 1 maart gaat die weer open. Daar willen we zéker ook eens heen gaan.

Lees HIER wie Hugo Voeten was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten