31 oktober 2021

La Palma

Op 13 oktober jl. berichtten we hier (blogbericht) dat we naar La Palma gaan...

...en dat zijn we nog steeds van plan. We hebben echter ons eerst geboekte huisje, in het midden van het eiland, geannuleerd. Dat bleek toch iets te dicht bij de vulkaan te liggen, mogelijk zelfs in geëvacueerd gebied. We hebben toen meteen een nieuw huisje geboekt. Het werd los Nacientes: Cordero voor de tweede tot en met de zevende nacht. Dit ligt aan de noordoost-kust van het eiland, in Los Sauces. Voor de eerste nacht boekten we bij H10 Taburiente Playa.

De huurauto en de parkeerplaats op Zaventem hebben we ondertussen ook geregeld en we hebben een Rotherwandelgids over La Palma in ons bezit... dus eigenlijk moeten we enkel nog maar aftellen tot we vertrekken op zondag 28 november '21... nog vier weken, dus!

mogelijk is de vulkaan dan niet meer actief... maar we hopen natuurlijk van wel...

... en ja! we doen voorzichtig en houden het veilig!


en neen, we zijn niet bang dat we "vast geraken" op het eiland als er geen vliegtuigen vliegen! Dat hebben ze daar allemaal supergoed geregeld, hoor : de vluchten vertrekken en landen dan vanuit/op Tenerife en vanuit dat eiland varen er dan extra ferry's naar La Palma en terug... en trouwens: door het type van uitbarsting, een Stromboli-type eruptie, is die aswolk eigenlijk nooit echt hoog. Enkel als de wind niet goed staat kunnen de vliegtuigen er last van hebben en sluiten ze het vliegruim... dit is dus he-le-maal anders dan met de Eyjafjalajökull op IJsland in 2010 (een Plinische eruptie)... de media kloppen het enkel graag op, natuurlijk...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten