05 september 2021

De reis naar Italië

Vrijdagnamiddag stopten we allebei om 16:00 uur met werken... Het was genoeg geweest ;o) Dit maakte dat we om 17:15 uur onze afrit afreden, op weg naar Italië !

De route naar het Parkhotel aan de luchthaven van Frankfurt was een alles behalve aangename... in Duitsland volgden de ene na de andere wegenwerken en bijbehorende vertraagd verkeer... en de vrachtwagens die er reden als gekken... echt waar... ongelooflijk wat we allemaal zagen... Tssss... Enfin, we geraakten heelhuids aan ons hotel. We checkten rond half 10, de vier uur die Googlemaps ons "beloofd" had te doen over de 285 km klopten dus, in... en kropen meteen ons bed in.

Om iets voor achten op zaterdagochtend 4 september '21 stapten we terug de auto in. We hadden goed geslapen, ontbeten en waren klaar voor de laatste (+/-) 700 km... 

Gelukkig waren er minder vrachtwagens op de baan richting het zuiden, maar wegenwerken waren er des te meer... tjonge jonge... we hebben een gedeelte op gewone wegen (van dorp naar dorp) gereden omdat we dan ten minste nog sneller vooruit kwamen dan op de "snelweg".

We stopten telkens maar vrij kort omdat we anders veel te laat zouden aankomen. Uiteindelijk reden we iets na zevenen, na elf uur dus, camping Valle Verde in Predazzo op. Daar hadden we nog geluk dat er plaats was anders zouden we nog verder moeten rijden.

We gingen meteen aan de slag en bouwden onze tent op. Toen die goed stond, staakten we onze werkzaamheden en gingen we eten... anders zou dat weer te laat worden. We aten pizza in het restaurant van de camping... pizza in Italië is ons, voor zo ver we ons herinneren, nog nooit tegen gevallen... ditmaal ook zeker niet. Na het eten, al serieus donker dus, moesten we onze werkzaamheden nog verder afmaken... onze gordijntjes moesten we nog ophangen in de Kangoo, onze kleren voor zondag moesten nog klaargelegd én ons bed moest nog "gemaakt"... en dat is toch niet zo ideaal in het donker, op een (gelukkig maar) weinig verlichte camping... maar hey, we klaagden niet: de vakantie kon nu helemaal beginnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten