12 november 2020

Woensdag in Mürringen

Enfin, "Woensdag in Mürringen" dekt niet echt de lading : We verlieten gisterochtend, 11-11-'20, immers Mürringen. Ons lang weekendje weg zat er namelijk weer op...

Vanuit Mürringen reden we naar Ovifat, zo'n 20 km noordwestelijk. We hadden voor deze laatste dag een korte maar stevige wandeling uitgekozen: We wandelden "Panorama de la Warche". Dit was opnieuw een wandeling, nummer 8, uit het boekje "Plezierwandelingen". De wandeling was maar 5,2 km lang, maar had bijna even veel hoogtemeters dan de wandeling van dinsdag van 15 km, namelijk 280 meter (dinsdag 300 meter).

We startten hoog op de flanken van een heuvel, over een smal bospaadje vol gladde wortels en afgevallen bladeren... ûûûhhmmm... we waren supervoorzichtig, dus... Door de bomen zagen we Burcht Reinhardstein liggen op de volgende heuvel... gehuld in mist.

De wegwijzers, met de blauwe balkjes en het meiklokje, leidden ons eerst langs uitkijkpunt de "Nez de Napoléon"/"De neus van Napoleon" (foto 1): mooi, maar veel mist...

De "Nez de Napoléon" is een rots op de Sentier des Crêtes, die100 meter hoog, hangt over het Warchedal. De oorsprong van de naam komt van een cartografisch onderzoek onder Napoleon uit 1806.

Wat verder startten we de afdaling, het dal van de Warche in. Onderweg naar beneden "speelde" Johan nog wat met zijn lensbaby's en fotografeerde enkele, erg kleine paddenstoeltjes (foto).

We maakten daarna even een "ommetje" van onze wandeling. We hadden namelijk gelezen dat de hoogste waterval van België de waterval van Reinhardstein was... en die wilden we dan wel eens zien !

We wandelden tot onderaan de 60 metershoge waterval en nadien, aan de andere kant van de Warche, tot op de heuvelflank er tegenover (foto 2). En op die flank, met zicht op de waterval, picnicten we ook... er zijn vervelendere plekjes om te eten ;o)

Nadien moesten we de heuvel waarop het kasteel van Reinhardstein staat nog opklimmen en waren we "rond"... en werd de gps ingesteld op ons thuisadres... en sloten we zo een deugddoend weekendje weg af!

en oké, hadden we naar Londen kunnen gaan, had het er héél anders uitgezien, maar het is zoals het is... en we moesten'r het beste van maken... en dat is gelukt!

Op naar het volgende!
Over 16 dagen start onze "decemberreis"...
later méér hierover!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten