01 november 2020

Gezonde stikstofmonoxide

omdat gezond eten nooit kwaad kan...

7 voedingsmiddelen voor gezonde bloedvaten en meer energie 

De aanwezigheid van stikstofmonoxide (= NO) in je bloed heeft allerlei positieve effecten op je gezondheid. NO vertraagt bijvoorbeeld het verouderingsproces, bevordert de gezondheid van je hart en bloedvaten en vermindert ontstekingen, stimuleert je hersenen en verhoogt je energieniveau.

Bieten

Bieten bevatten veel nitraten, die het gehalte aan stikstofoxide in je lichaam kunnen verhogen.

Knoflook
Knoflook verhoogt het stikstofoxideniveau in je lichaam door een enzym dat het aminozuur L-arginine helpt om te zetten naar stikstofoxide.

Pure chocolade
Pure chocolade zit boordevol flavanolen, die kunnen zorgen voor een positief NO-gehalte in je lichaam. 30 gram is daarbij (helaas) genoeg.

Groene bladgroenten
Groene bladgroenten, zoals rucola, spinazie, boerenkool of andijvie zitten vol met nitraten, die je lichaam omzet in stikstofoxide. Je kunt deze groene groenten ’s avonds eten, maar ook meteen ’s ochtends door een smoothie doen.

Citrusvruchten
Sinaasappels, citroenen, limoenen en pompelmoes bevatten allemaal veel vitamine C. Vitamine C is natuurlijk heel belangrijk voor je gezondheid, maar het helpt ook om je NO-gehalte te verhogen.

Noten en zaden
Noten en zaden bevatten arginine. Arganine is een aminozuur dat helpt bij de productie van NO.

Watermeloen
Watermeloen is een van de beste bronnen van citrulline, een aminozuur dat in je lichaam in arginine wordt omgezet en uiteindelijk in stikstofmonoxide. Deze heerlijke vrucht is lekker om te eten, maar ook geweldig om een smoothie van te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten