31 augustus 2020

Köln (3)

 Het lukte opnieuw om fijn uit te slapen zondagmorgen... Na het ontbijt checkten we, rond half 11, uit en startten we aan onze derde wandeling doorheen Keulen. 



Ditmaal was "Route 2" uit ons reisgidsje aan de beurt. Die, voor ons derde en  laatste, route kreeg de volgende naam mee "Altstadt, Rheinauhafen & Südstadt".

We startten op de Quatermarkt, bij de gedenkplaats van WOII : de grotendeels verwoeste "Alt St. Alban" (of Oude Sint-Albanuskerk) herdenkt de doden van de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers van het nationaalsocialisme.
Vervolgens konden we archeologische en Romeinse opgravingen niet en het Rathaus slechts gedeeltelijk zien door werkzaamheden. Daarna struinden we door de smalle straatjes met de gekleurde, oude gevels en kwamen we bij de Rijn terecht.

Vervolgens wandelden we een stukje langs de Rijn af om dan over de Rijnkade en in de -haven of Rheinauhafen te wandelen.

We wandelden vervolgens een hele poos langs de oude, mooi gerenoveerde havengebouwen met daartussen nieuwbouw verwerkt. Af en toe kwam de zon al eens door de wolken prikken, toen we daar liepen. We dronken wat op een terrasje en wandelden door tot de plek waar op zondag een marktje gehouden wordt. We hadden al verwacht dat dit, als gevolg van COVID, niet zou plaatsvinden en dit bleek ook zo te zijn.

We liepen daarna weer van de haven en Rijn weg en passeerden nog een kathedraal, enkele kerken en de Severinstorburg. Dit is de Zuidelijke stadspoort van Keulen. Van de in oorsprong twaalf "torburgen" (versterkte stadspoorten) zijn er nog maar vier over. Aan deze Severinstorburg zit ook nog een gedeelte van de stadsmuur "vast".

Verder wandelden we nog langs enkele mooie en art nouveau/jugendstil-gebouwen. Daarna zat ook deze stadswandeling, toch wel de interessantste en mooiste van de drie, er op.

Richting ons hotel gingen we nog middageten en langs de bakker om vervolgens terug de auto in te stappen... en rond 16u op onze oprit te parkeren...

Toch nog eens bijzonder om nog eens, in deze COVID-19-tijden, van huis weg te zijn geweest, op hotel te hebben gezeten, uit te moeten gaan eten en een stad te verkennen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten