19 februari 2018

Wintertocht


Gisteren startte ons wandelseizoen. 
We wandelden de "wintertocht" van de Donderslagtrippers, de wandelclub van Meeuwen (Meeuwen-Gruitrode).

Johan wandelde de 20 km, Ine de 12 km. Johan wandelde als lid, Ine als niet-lid. Johan is immers sinds vorige week lid van de plaatselijke wandelclub en bijgevolg ook lid van "Wandelsport Vlaanderen". Hij krijgt hiermee korting op onder andere de georganiseerde wandelingen in Vlaanderen. Hij zal de komende maanden heel wat kilometers moeten oefenen om deel te nemen aan de "Dodentocht" op 10 augustus '18 en bij de georganiseerde wandelingen zijn altijd ook langere wandelingen.

Het weer was zalig om te wandelen: de zon was aanwezig, de temperatuur was fijn en er was geen wind. We deden dus heel wat vitaminen op: Vitamine D door de zon en Ine deed extra vitamines op door het vele fruit in de twee stukken vlaai die ze at! Toch een bijzonder fijn voordeel van georganiseerde wandelingen: zowel bij begin/aankomst als onderweg bij het controlepunt is er vanalles te drinken, eten en snoepen! Dat maakt het feit dat de meeste deelnemers 65+ zijn meer dan goed ;oP

Er wandelen overigens 1220 mensen deze wintertocht (2, 4, 8, 12 of 20 km; de eerste vertrekkers konden om 7u starten, de laatsten om 15u)!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten