13 februari 2018

Septemberreisvliegtickets

We waren al laat deze keer! 
Normaal gezien hebben we zo'n 340 à 360 dagen alvorens we op onze "septemberreis" vertrekken onze vliegtickets voor deze reis al geregeld. Dan hebben we namelijk de goedkoopste tickets van de heen- en terugvlucht 'beet'...
... maar ditmaal duurde het tot gisteren vooraleer we onze vluchten van onze septemberreis, naar Bosnië & Herzegovina en Montenegro, boekten... 

Het is ook even zoeken geweest op welke luchthaven we het best zouden vliegen: Montenegro lijkt bijna - door de lucht - niet bereikbaar en de vluchten naar de luchthavens van Bosnië en Herzegovina hadden steeds "slechte" vluchtdagen, maar vliegen vanuit Eindhoven...

Een collega van Johan tipte hem om eens te bekijken of vliegen naar/van Dubrovnik geen optie was...
...en jawel hoor! Vliegen op deze Kroatische stad is i-de-aal!
...én de prijs viel nog goed mee!

De gekke vorm van het voormalig Joegoslavische Kroatië, de vorm van een hoefijzer, maakt dat de stad Dubrovnik zowel superdicht bij Bosnië en Herzegovina als superdicht bij Montenegro ligt (zie kaartje hiernaast)! 
De vestingstad, die werelderfgoed is, is een ideale uitvalsbasis én geeft een erg mooi vertrek- en eindpunt om onze septemberreis te maken! 
We bezochten in 2011 een gedeelte van Kroatië (blogberichten & foto's), maar zover zuidelijk als Dubrovnik geraakten we nog niet.

Bovendien is Dubrovnik één van de schitterende decors van de serie 'Game of Thrones', een fantasyserie die we beiden graag zien... en yep, de 'Game of Thrones-stadsroute' hebben we al gevonden.

Onze septemberreis wordt dus ei-gen-lijk een een klein stukje Kroatië en een rondreis door Bosnië & Herzegovina en Montenegro.

ZO! En dan nu aftellen naar wat eerst komt: CUBA!
Nog 25 dagen tot aan het vertrek!
Het zal er zo'n 28° warm zijn... zálig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten