08 februari 2018

Leugens over vluchtelingen

Raoul Hedebouw (PVDA) op Facebook vandaag:
"We kunnen mensen die op de vlucht zijn voor ellende niet opvangen, omdat ze erg talrijk zijn in Afrika. In de plaats daarvan moeten we veel meer inspanningen doen voor de ontwikkeling in de landen van herkomst, voor stabiliteit, en ik denk dan vooral aan Libië". Dat zei premier Charles Michel in Le Soir afgelopen weekend.

De Hypocrisie is compleet:
(1) De ellende in Afrika is niet uit de lucht gevallen, het wordt al eeuwenlang veroorzaakt door de economische plundering van grote multinationals met de hulp van hun staten. Zelfs vandaag, uitsluitend in termen van geldstromen, verlaat 41 miljard dollar Afrika elk jaar (zie de grafiek en het onderzoek van de NGO ‘health poverty action’).

(2) De regering-Michel heeft de ontwikkelingshulp van België alleen maar beperkt door drastische bezuinigingen van in totaal € 1,1 miljard, waardoor deze op een niveau van 0,34% van het BNP zijn teruggevallen. (Dit staat in schril contrast met het oorspronkelijke engagement van de regering om 0,7% van het BNP aan ontwikkelingshulp te besteden).

(3) Het zijn de partijen aan de macht in België en Europa die de oorlog in Libië hebben bevolen, met Theo Francken en Charles Michel op kop, zoals alle andere recente oorlogen in het Midden-Oosten en elders. Daar vindt men altijd geld voor, net als voor de 15 miljard die ze nu willen investeren in nieuwe gevechtsvliegtuigen. Die gevechtsvliegtuigen zullen Afrika en andere continenten net nog meer ontwrichten ten gunste van multinationals (zie punt 1).

Het migratie-discours van de regering is gelijkaardig aan haar sociaal-economisch discours: een groot bedrog, waar alleen de rijksten van profiteren!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten