25 februari 2018

Cold Blood

In Blogbericht Oogst van de wrok schreven we over onze teleurstelling over de voorstelling "Oogst van de wrok" en over dat ook CultuurCentrum Hasselt niet tevreden was en de bezoekers een compensatie aanboden.
Met deze compensatie kochten we kaarten voor "Cold Blood"... en gisteren gingen we naar deze voorstelling.

CC Hasselt op hun website over "Cold Blood":
"Michèle Anne De Mey, Jaco Van Dormael & Collectif Kiss & Cry
Choreografe Michèle Anne De Mey begon haar carrière samen met Anne Teresa De Keersmaeker en kende internationaal succes met voorstellingen als Raining dogs en Neige (CCHA, 2011). Jaco van Dormael is de veelgelauwerde regisseur van films als Toto le héros, Le huitième jour en recent nog Le tout nouveau testament.

Na het enorme succes van Kiss & Cry, met ruim 300 vertoningen in 9 verschillende talen, in meer dan 20 landen en voor meer dan 180.000 bezoekers, laten De Mey en Van Dormael ons kennismaken met Cold blood.

Cold blood is opnieuw een meeslepend avontuur tussen nanodans en film. Een reis door ruimte en tijd, een virtuoze ode aan de kwetsbaarheid van het bestaan én aan de magie van het theater.

De zaallichten doven. De camera draait. Actie! Jaco, Michèle en het collectief Kiss & Cry maken voor je ogen op het podium een film waarbij live kleine wereldjes worden gefilmd, bezield door zichtbare technici.

Net als Kiss & cry is ook Cold blood een poëtische trip vol fingerspitzengefühl en verbluffende visuele vondsten. Vingers dartelen door een wonderlijk miniatuurdecor, camera's zweven en dansen mee, een stem vertelt. Je herkent muziek van o.a. Ravel, Schubert, David Bowie en Janis Joplin en de stem van acteur Valentijn Dhaenens."


De voorstelling was G E - W E L - D I G !

Ongelooflijk hoe - gewoon, alsof het niets was - voor onze ogen zo'n prachtige beelden gemaakt werden! 
Het verhaal dat verteld werd was wat vreemd en had veel sterker kunnen zijn, maar misschien ook weer niet... want de vreemdheid van het verhaal (over verschillende soorten van doodgaan) draagt er ook wel weer toe bij dat het echt heel bizar, maar ook fantastisch was!

Alle speeldata voor dit seizoen zijn nog niet bekend, maar voorlopig speelt de voorstelling niet meer in de buurt... wat erg jammer is voor diegene die ook interesse mochten hebben...

Wat een geluk dat die andere voorstelling gecompenseerd werd! Anders hadden we deze hoogstwaarschijnlijk nooit gezien! Ine houdt immers niet van dansvoorstellingen (Johan wel) en vond deze - waarin uiteindelijk vooral met de handen gedanst werd - ook érg duur (€ 30,00 p.p.; door die compensatie betaalden wij € 9,00 p.p.)... voor volgend theaterseizoen gaan we toch ook wat beter naar de aankondigingen van de dansvoorstellingen kijken... Déze voorstelling was die € 30,00 écht wel waard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten