25 januari 2018

Carrefour... BAH!

Kim De Witte op Facebook:
"Flashback! 1.233 jobs-jobs-jobs wil Carrefour schrappen in België. Ook de hypercarrefour in mijn geliefde Genk. Ben daar honderden keren gaan winkelen, met mijn oma. Ook nu nog zie ik vaak pakken mensen aanschuiven. Net zoals bij Ford rijst de vraag: waarom sluiten? 

Omdat de groep verlies maakt? Neen! Omdat er geen vraag meer is naar grote winkels? Neen! Omdat de aandeelhouders nog meer winst willen maken? Ja! 

Vorig jaar maakte Carrefour meer dan 1 miljard € winst. Is dat dan niet genoeg? Neen, het moet alsmaar meer meer meer zijn. Hebzucht kent geen grenzen. Carrefour zit bovendien op een berg cash van 8,5 miljard €. Daar kan je al iets mee doen, als je wil investeren. 

Wat doet de politiek? Sabine Laruelle, minister in de vorige regering van Di Rupo, is momenteel lid van de Raad van Bestuur van Carrefour. Zij stemde voor een herstructureringsplan dat 1.233 jobs kost. De Schaamte Voorbij!

Hoog tijd dat de regering de ontslagregeling voor winstgevende multinationals moeilijker maakt. Buurlanden zijn veel strenger dan België. Zie onze eisen daarover (HIER) en like de FB pagina "Ik wil dat Carrefour in Genk blijft!" (HIER)."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten