01 augustus 2016

Boomtown Fair 2016

Over "een kleine dag of tien" gaan we opnieuw op 'weekendje weg'. Dan gaan we van vrijdagochtend tot maandagavond naar Zuid-Engeland.
We gaan naar een regio die we enkele jaren geleden al eens verkend hebben, nl. naar Winchester. Ditmaal gaan we er niet de toerist uithangen, maar de festivalganger.
...en we zijn er al zeker van, ookal hebben we al veel festivals bezocht, we gaan er onze ogen uitkijken en gaan er serieus moeten kiezen in wat we allemaal willen doen!
Boomtown Fair is namelijk niet zomaar een festival als een ander! Er is, logischerwijs, muziek, zelfs véél muziek! Er zijn zo'n 100 podia met een énorme lijst aan artiesten (kijk hier) en Dj's (naar a-z DJ's). Op hun website schrijft de Boomtown-organisatie zelf het volgende "Every kind of musical genre is celebrated at BoomTown, from ska, folk, gypsy, reggae, world, punk, pirate and disco to electro-swing, jazz, blue-grass, bass, jungle and techno, all enjoyed in a spirit of unity and freedom."

Er zijn negen "stadsdistricten" (info en foto's). Ieder district is volledig ingekleed volgens één bepaald thema. Er is een "oldtown", "chinatown", "trenchtown" (naar de sloppenwijk waar o.a. Bob Marley opgroeide), "barrio loco" en meer.
Er is veel randanimatie (info en foto's), allemaal passend binnen de thema's van het district waar de randanimatie plaatsvindt. Daarnáást is er nog overal straattheater en zijn er verschillende circusacts te zien (info en foto's)... We gaan er dus ogen en oren tekort hebben!

De titel/Het thema/Het verhaal van deze negende editie is "The revolution starts now"... en dat heeft óók nog eens inhoud die ons heel erg interesseert en aansluit bij onze politieke nevenactiviteiten! Net zoals in de echte wereld is het verschil tussen arm en rijk groter geworden in de Boomtownstad... en dit roept onvrede en onrust op tussen de "bewoners" van de Boomtownstad.  De sheriff heeft steeds minder macht en er duiken overal rebellen op. Die rebellen starten niet voor zichzelf een revolutie, maar voor de volgende generaties en de bescherming van de natuur...
Inderdaad, op Boomtown fair gaan we ons vier dagen in een andere wereld bevinden!
We glippen er wel iedere nacht tussenuit. We slapen namelijk niet op de festivalcamping, maar hebben een hotelkamer gereserveerd in het mooie en geschiedrijke Winchester.

Zoals jullie je kunnen voorstellen, zijn we héél, héél benieuwd!



oh, en het festival is ook nog eens erg bezig met duurzaamheid! Er wordt namelijk gerecycleerd, gecomposteerd, de eetstanden bieden fairtrade-producten, goede doelen worden gesponsord en meer...

Foto's zien van de afgelopen edities!? klik hier

En dit zijn de affiches met de line-ups van de negen verschillende districten:

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten