03 juni 2010

Laatste aankopen voor IJsland...

Nog 23 dagen en we vliegen naar IJsland! Maandag en gisteren deden we nog wat laatste aankopen.
Maandag gingen we even langs AS Adventure in Hasselt. We gingen er trekkingstokken kopen. Dit zal vooral handig zijn om te stijgen en dalen met onze rugzakken op onze rug. Zo heb je toch meer steun en evenwicht én kan je je krachten verdelen waardoor je knieën en rug minder belast worden (meer info over onze trekkingstokken). Die dingen zijn niet goedkoop maar toch wel handig, veilig en comfortabel. Bovendien zijn we ná IJsland nog van plan om te gaan trekken langs, op en over vulkanen, bergen en heuvels.
Voor Johan kochten we nog een buff en voor ons beiden ook nog degelijke en warme handschoenen. Het kan namelijk nog behoorlijk koud zijn in het binnenland van IJsland in juni en juli.

Omdat ze bij AS Adventure geen 'gummipuffers' (zie afbeelding hiernaast) meer hadden, reed Ine gisteren naar een nieuwe campeer- en outdoorwinkel in Roermond 'De Vrijbuiter', waar ze ze wél hadden. Zo'n 'tsjoepkes' zorgen ervoor dat het ijzeren tipje vanonder aan de trekkingstokken niet zo snel verslijt terwijl je loopt. Verder kocht Ine er nog speciaal wasmiddel om jassen en broeken terug waterafstotend te maken, plastuitjes en een speciaal waterdichtzakje voor onze vliegtickets, verzekeringspapieren ed.

Normaal gezien hebben we nu alles wat we nodig hebben voor onze trektocht...
Het komt echt wel dichter bij! Joehoooeeeee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten