20 juni 2010

Fête de la Musique

Ieder jaar is er op 21 juni feest in Frankrijk. 'De muziek' wordt dan gevierd.
In de hele Franse Gemeenschap van België en op het grondgebied van de Stad Brussel wordt dit óók gevierd. Dit jaar zijn er een heleboel gratis concerten van donderdag 17 tot maandag 21 juni.

Gisteren was er 'feest' op het Paleizenplein in de Brusselse binnenstad. Vanaf 17u traden Anthony Joseph & The Spasm Band, Dominique A, Grandmaster Flash, My Little Cheap Dictaphone, Piano Club en Toots & The Maytals er op. Deze laatsten, Toots and the Maytals, staan ook op Reggae Geel deze zomer. Vooral voor hen ging Johan dan ook naar Brussel... maar hij ging er ook naar toe om de spik-splinter-nieuwe affiches (NL= posters) van Reggae Geel 2010 op te hangen.
Tijdens de optredens kwam Johan een bekende uit het reggaewereldje tegen... die hem aan een backstagepasje hielp... en die Brusselaars hebben Johan daar heel erg gesoigneerd (NL= verzorgd)!! Álles was er gratis! Wat een chance had Johan dus weer!

Het optreden van Toots and the Maytals was erg goed. Andere optredens waren ook goed, andere niet ;o)

PS: De kerels op de zwart-wit-foto zijn trouwens (Toots and) the Maytals... Yep, ze gaan al lang mee ;o) ... en scoorden enkele hitjes: 'n clipje van vroeger en 'n clipje van vorig jaar, dat nog gecoverd werd door Amy Winehouse...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten