26 mei 2010

Opel Vectra

Hehe, het is ons eindelijk gelukt om een huurwagen te reserveren voor onze vakantie doorheen Litouwen, Letland en Estland.

Niet ieder verhuurbedrijf laat je in Litouwen starten en in Estland eindigen. Zíj moeten dan immers zorgen dat hun wagens terug in Litouwen geraken. En verder willen we natuurlijk goedkope prijzen.
Europcar had beiden. Toen we een paar weken geleden gingen boeken op hun website, gaf die steeds aan dat we een verkeerd visakaartnummer ingaven... maar dat was niet zo... We probeerden een paar keer en gaven het toen op.
Ine belde vervolgens naar onze bank en naar visa. Bij Visa vertelden ze Ine dat ze inderdaad gezien hadden dat we wilden boeken bij Europcar... Er ging namelijk al twee maal hetzelfde bedrag van onze visarekening af en onze andere pogingen stonden ook vermeld in hun computersysteem...!!??
Gelukkig heeft Visa een veiligheidssysteem dat er voor zorgt dat, als op erg korte tijd na elkaar hetzelfde bedrag wordt betaald aan dezelfde verkoper, deze bedragen "afgezonderd" worden en nog niet effectief betaald worden. Wel een goed systeem!
Om de betaling toch te laten doorgaan, kreeg Ine een autorisatiecode om door te geven aan de mensen van Europcar. Zij moesten deze dan naar Visa faxen en dan konden ze één keer het geld opnemen en dan was alles geregeld... Maaaaaar Ine bedacht zich toen wel dat de betaling dan wel rond was maar dat er geen reservering was! Want we hadden bij onze reservatie niet verder kunnen gaan doordat die website moeilijk deed...
Ine belde naar Europcar met dit probleem... het bleek een uiterst uniek probleem te zijn... Na wat heen en weer gebel bij Europcar en terug en voort naar ons kwam alles in orde! Europcar zorgde ervoor dat ons geld gedeblokkeerd werd, maar liet het wel op onze rekening staan...

En zo konden we dus eindelijk een auto huren ;-) Het werd een Opel Vectra of soortgelijk. We gaan tijdens autorondreizen voor wat grotere auto's omdat al onze bagage dan onzichtbaar in onze koffer kan blijven liggen terwijl we uitstappen maken. We slapen namelijk geen enkele nacht in hetzelfde hotel/guesthouse dus daar kunnen we onze bagage niet laten staan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten