10 mei 2010

Ons eerste festival van 2010 !

Gisteren reden we naar Boom, waar we voor de eerste keer in onze festivalgeschiedenis naar Mano Mundo gingen. Dit is een twee-dagen-durend gratis wereldmuziekfestival.

Na een file op de E313 waren we toch nog net op tijd om Jampara & The Batalion te zien, een reggaebandje waar we verschillende mails over kregen... Eigenlijk waren ze niet speciaal, niet goed en niet slecht... Wat wel mooi was om zien, want je hoorde het bijna niet, waren de Burundese percussiespelers die mee op het podium kwamen. Ze liepen namelijk al trommelend het podium op met hun gigantische trommels op hun hóófd!
Verder liepen we wat rond langs de verschillende podia, door het standendorp en langs de exotische eetstandjes... waar we natuurlijk ook van smulden ;o) Ditmaal gingen we voor Congolese en Senegalese hapjes en gerechten. De optredens van Raymond van het Groenewoud en Sioen hoorden we slechts op de achtergrond. Nog voordat Leki begon, namen we de pendelbus terug naar onze auto. Het had lang genoeg geduurd en de lucht werd donkerder en donkerder... Er leek een serieus onweer aan te komen en daar hadden we geen zin in ;-)

Volgens de kranten waren er zo'n 70 000 bezoekers dit jaar. Dat is wat moeilijk in te schatten omdat er steeds een heen en weer geloop was over het grote terrein én er steeds mensen bijkwamen en vertrokken...

Mano Mundo is best een gezellig festival! Misschien gaan we volgend jaar wel terug...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten