29 juli 2024

Afgelopen weekend

Johan was afgelopen woensdag al naar Handzame gereden voor de opbouw van Irie Vibes Roots Festival. Hij kampeerde in de QuQuQ op de backstageparking. Ine reed afgelopen vrijdag naar Jules Place, in Sint-Baafs-Vijve.

Irie Vibes startte donderdagavond met een préparty. Vrijdag startte het festival. Ine vertrok na een werkafspraak die ze vrijdagnamiddag in Geleen had, richting Sint-Baafs-Vijve. Ine had deze locatie uitgekozen omdat ze Handzame te ver vond om in één keer, na een werkdag, te rijden... maar ook afgelopen vrijdag duurde het een volle drie uur vooraleer ze haar auto parkeerde... Het was druk rond en voorbij Brussel.

Zaterdagmiddag hadden we in De Flitspaele afgesproken. Ine moest vanuit Sint-Baafs-Vijve nog drie kwartier rijden tot Kortemark, maar zou dan nog te vroeg daar zijn. Ze had daarom voor vertrek naar iets gezocht in de gemeente Kortemark om de tijd te doden. Ze reed naar Werken, naar de Vrouwhillewal.

Die Vrouwhillewal of Vrouwenhillewal is een overblijfsel van een mottekasteel. Deze kleine motte stamt uit de 11e en 12e eeuw. Ze is ongeveer 4 meter hoog en heeft aan de basis een diameter van 29 meter... maar door het lange gras is het niet heel duidelijk te zien.



Om naar de motte te gaan, moest Ine door een wei met schapen. Ine "praat" altijd tegen schapen (en dieren in het algemeen) door terug te blaten. Alle andere keren deed ze dat terwijl de schapen in een wei stonden en zij buiten de wei stond... ditmaal stond ook zij in de wei... en misschien heeft ze iets verkeerds geblaat, maar die schapen volgden haar ineens allemaal. Enkele kwamen zelfs aan haar snuffelen!? Ine was ineens veel minder luidruchtig en blaterig...

Toen Ine aan frituur De Flitspaele kwam, waren er al enkelen van het gezelschap aanwezig. Johan was op dat moment nog, te voet, onderweg. Dit bezoek aan deze frituur is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden van een vriendenclubje van twintig tijdens Irie Vibes. De meesten eten dan mosselen en drinken, het in Kortemark gebrouwen, Hapkin... Ine koos vol-au-vent en een colaatje ;-)

Tegen 14 uur reden we naar het festivalterrein van Irie Vibes. Johan moest er immers een aantal artiesten opvangen en Ine kon eens gaan bekijken waar Johan al verschillende jaren heen was geweest... Andere jaren vond ze Handzame veel te ver om 'even' heen te gaan. Ditmaal wilde ze het wel eens zien omdat Johan er nu medewerker geworden is... dan weet ze tenminste waar Johan over vertelt!

Irie Vibes is een gezellig, klein festival met live reggae-optredens en dub-soundsystems

Ze hadden afgelopen editie, na wekenlang regen en kwakkelzomerweer heel veel geluk: 20 à 22°C en een fel blauwe hemel.

Nadat Ine nog een Afrikaans gerecht at, wilde ze terug richting Sint-Baafs-Vijve rijden. Maar omdat net "The Mighty Jah Observer Sound System" gearriveerd was, bleef ze toch nog even wat langer. We kennen hen, Austin en Tracey, van op Notting Hill Carnival waar ze jarenlang met hun soundsystyem stonden. Ze wonen ondertussen op Jamaica en we zijn daar, in 2014, bij hun woning geweest... en we hebben beloofd in maart 2025 terug te gaan... lieve mensen...

Nadien reed Ine dus weer terug naar Sint-Baafs-Vijve om er te overnachten. Johan bleef nog wat door "werken" en feesten op Irie Vibes.

Zondagmorgen heel vroeg, 7u, kroop Johan in zijn auto om even te slapen. Ine had de hele nacht geslapen en was alweer wakker toen Johan ging slapen. Ze vertrok om 8u, vanuit Sint-Baafs-Vijve (200 km), weer terug naar huis. Zo vroeg op de dag, richting het binnenland, kon ze goed doorrijden. Na precies twee uur en twee minuten rijden, was ze weer thuis.

Johan moest, na een korte periode slaap, nog vanalles opruimen en terug meenemen van wat op het festival aan foto's en banners/spandoeken als informatie en ter decoratie had opgehangen. Hij was gisteren, in de late namiddag, moe maar erg tevreden, weer terug thuis... Hij was, van Handzame tot thuis (225 km), twee uur vijftig (met twee tussenstopjes) onderweg geweest.

en zo hadden we beiden een leuk weekendje-weg waarbij we eigenlijk niet maar ook weer wel samen waren...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten