26 januari 2021

Boeren en Buren

We sloten een vijtal (?) jaren geleden aan bij "Hartenboer - Voedselteams Limburg", een initiatief om de korte keten, de kortste en eerlijkste weg tussen boer en koper, te verbeteren en sociale economie, waar mensen met een arbeidsbeperking werken, te ondersteunen. Enkele jaren geleden werd "Puur Limburg" geboren en ging Hartenboer - Voedselteams Limburg daarin op... en sinds maart 2020 is "Puur Limburg" ook niet meer actief... niet door COVID-19, maar doordat een grote deelnemer stopte met de distributie naar de verschillende afhaalpunten... en dus moesten we maandenlang al de boodschappen, uitgezonderd wat we uit eigen tuin haalden, gewoon uit de supermarkt halen, want we hebben geen tijd om langs al die verschillende boeren en initiatieven te rijden... wat we erg jammer vonden... 
We vonden een boerderij met uitgebreide winkel in Sittard-Geleen, waar Ine werkt, met een webshop waarin het eigen assortiment uitgebreid is met extra producten dan enkel hun eigen kweek, wat het veel handiger maakt om alles te bestellen... maar toen kwam het Corona-advies om in eigen land te blijven... en dus gaat Ine sindsdien énkel naar haar werk in Nederland als 'kantoordienst' heeft of om snel dossiers op te halen... en doet ze dus géén boodschappen meer in Nederland aangezien dat volgens (ondertussen al oude) richtlijnen niet mag.

...en toen ontdekte we het recent opgestarte "Buurderij Genk", een initiatief van "Boeren en Buren"! Sinds enkele weken, rijdt Johan als hij op vrijdag naar huis rijdt, langs het Heempark in Genk en haalt hij onze bestelling op... en we zijn erg tevreden!

Waarom we enthousiast zijn!?: korte keten, super verse seizoensproducten van hier & sociale economie!


Spijtig dat er op dit moment nog niet veel "Buurderijen" zijn... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten