01 oktober 2020

Reisadvies Duitsland

We zijn toch écht gelukzakken, he! Tien dagen zijn we terug van onze reis in Duitsland, waar wij nog in alle vrijheid konden rondstruinen... en nu vraagt Duitsland Belgen die langer dan 48 uur in Duitsland gaan verblijven een negatieve COVID-test te laten zien, een test te laten doen of in quarantaine te gaan voor 14 dagen!

Gekopieerd van het reisadvies van Buitenlandse zaken - Duitsland:
Sinds 01/10/2020 is heel België door Duitsland uitgeroepen tot rode zone. Dit betekent:

Algemene regel: Als u Duitsland binnenkomt uit België, moet u ofwel een negatieve PCR COVID-test kunnen voorleggen, die binnen dan 48u oud is, ofwel bij aankomst in quarantaine gaan. U kunt 14 dagen in quarantaine blijven of alsnog een PCR COVID-test laten afnemen om zich ‘vrij te testen’. Dit geldt niet als u enkel op doorreis bent in Duitsland, en ook niet als u enkel door risicozones gereisd hebt zonder contact met de lokale bevolking.

Uitzonderingen: De Duitse deelstaten kunnen zelf extra regels opleggen én uitzonderingen bepalen (bijvoorbeeld voor grensarbeiders en essentiële bezoeken). U moet dus de regels nakijken van de deelstaat waar u heen gaat.


Trouwens...
Hochsauerland (met onder andere Brilon en Winterberg), waar we onze laatste vier dagen doorbrachten, is nu ook "oranje" geworden. De andere regio's waar we geweest zijn, zijn wel nog "groen"...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten