16 oktober 2020

Nog eens wat cultuur

Gisteren gingen we, na ... wat zou het zijn? negen maanden? ..., nog eens naar een theatervoorstelling.

We gingen naar een stuk van "de Roovers". Ze speelden "De lange nasleep van een korte mededeling" in C-Mine te Genk.

Het stuk:
"In De lange nasleep van een korte mededeling raakt het leven van vier vrienden ontwricht nadat één van hen een schijnbaar onschuldige mededeling doet. De vele gesprekken die hieruit voortvloeien, tonen op tragikomische wijze hoe iedereen zijn eigen angsten en verlangens de baas tracht te zijn. Hoe meer iedereen zijn best doet om grip op de situatie te krijgen, hoe meer die uit de hand loopt. In weinig woorden wordt veel gezegd, nog meer niet gezegd, veel begrepen en veel misverstaan."

Het stuk paste heel goed bij De Roovers, die we al jarenlang volgen : tragisch, maar komisch en zonder veel "tralala"... Goed!

Maar tjonge jonge, hoe dom zijn mensen... alsof afstand houden van elkaar en andere COVID-maatregelen gloednieuw zijn...: aanschuiven zonder voldoende afstand te houden, langs elkaar doorschuiven om toch maar een beter plekje te nemen (enkel de rij waarin we zaten, was aangegeven op het ticket), blijkbaar niet in staat zijn om - hetgeen voor de voorstelling duidelijk gevraagd wordt, namelijk te blijven zitten na de voorstelling en rij per rij naar buiten gaan - te kunnen onthouden, de verkeerde route naar buiten nemen enz. 

Over een week of vijf staat weer een voorstelling gepland in onze agenda... benieuwd of we, na de te verwachten aangescherpte maatregelen, daar nog heen zullen kunnen gaan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten