17 september 2020

Dag 2

Onze eerste nacht in het Harzgebergte was best een goede... al is één van Johan zijn schoenen op mysterieuze wijze verdwenen... we verdenken de "buren", maar volgens de campingeigenaar zitten er wasberen die al eens graag even met een schoen spelen... Enfin, niet te vinden... De schoenen stonden overigens niet echt buiten, maar in het tussengedeelte tussen de auto en de tent... 

In de ochtend van zondag 6 september '20 bezochten we het mooie stadje Goslar. Johan had op voorhand op internet gelezen dat er, voor in regio Harz, wandelpassen waren om stempels te verzamelen, namelijk “Harzer Wandernadel Wanderpass”. Omdat Johan, in een niet-COVID-19-jaar, veel aan de wandelingen van Wandelsport Vlaanderen deelneemt, krijgt hij normaliter veel stempels van wandelingen/wandelclubs bijeengezameld op een jaar… maar in 2020 dus niet. Er werden de afgelopen maanden namelijk geen wandelingen georganiseerd. Johan vond het dus een grappig idee om nu stempels te verzamelen en hij kocht een wandelpas in het infokantoor. Verder deden we in Goslar een terrasje op de Markt… in de zon… en kuierden we wat rond. Het stadje heeft mooie, oude, kleurige gebouwen met mooi afgewerkte details op de gevels… bijzonder.

Nadat we lunchten, startten we een wandeling in Wildemann… maar blijkbaar hadden we het beginpunt verkeerd begrepen (of klopte het boekje, Rother “Harz”, gewoon niet) en klopten de wandelinstructies niet met wat we tegen kwamen. We wandelden wel nog tot bij uitkijkpunt “Ernst Augusthöhe”… en daar kon Johan zijn eerste wandelstempel zetten! Aangezien we eigenlijk veel tijd ‘verloren’ hadden met zoeken waar we waren en vooral waar we heen moesten, besloten we de wandeling waar we dachten aan gestart te zijn te laten voor wat ze was en kozen een kortere wandeling met een duidelijker startpunt, ook vanuit het centrum van Wildemann. Het was een mooie, afwisselende wandeling, met hier-en-daar steile klimmetjes… tja, het Harzgebergte is niet om in rond te kuieren, maar is een echt, mooi, wandel(- en mountainbike-)regio. Het weer was wat wisselend: dan weer de zon en fijn warm, dan weer dikke wolken en wat fris. Onderweg kwamen we langs een lelijke toren, Iberger Albertturm, waar Johan weer kon stempelen… Hij had dus al snel twee stempels in zijn boekje… bij acht stempels komt hij in aanmerking voor een bronzen medaille!

Aanrader! dat Harzgebergte!
HIER: een leuke website over wat er te doen en zien is in de Harz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten