30 april 2012

National Geographic, Photo of the Day


30 april 2012: Goðafoss, IJsland

Eén van ónze foto van de Goðafoss, genomen tijdens onze rondreis door IJsland in 2007:


Over 54 dagen vliegen we voor de derde keer naar IJsland!
Deze mooie waterval zullen we niet zien.

Wat doe je aan...



... op Koninginnedag!?


Feest goed!

Tuin

Het onverwachte goede weer maakte dat Johan gisteren goed in de tuin kon werken... Hij kon voor alle nieuw aangekochte plantjes een plekje vinden... Tja, zo af en toe gaat 'r 'ns een plantje dood dat vervangen moet worden. Bovendien moeten de perkjes in de hele tuin nieuwe boomschors krijgen... Altijd wel iets te doen in de tuin, he ...

Ine hield zich binnenshuis bezig vanwege de luchtvochtigheid :-(

29 april 2012

'Opgeweckt', "Met Toeters en Bellen"

Gistermiddag gingen we naar Tienen. Hier hadden we afgesproken met Katrien, Michiel, Mathijs en Emma.
Michiel moest hier namelijk, samen met zijn bandje "Opgeweckt", spelen op het straatmuziekfestival "Met Toeters en Bellen".

'Opgeweckt' (op de foto) werd als volgt aangekondigd in het programmaboekje van "Met Toeters en Bellen": "Opgeweckt... of ongewassen Vlaamse volksmuziek onder het motto van de meest verloren dag is een dag zonder gelach. De groep brengt een uitgebreid repetoire van authentieke Vlaamse volksmuziek uit de jaren stillekens maar met een hedendaags tintje."


Deze omschrijving geeft helemaal weer wat voor muziek ze maken: vrolijke volkse folk... niet meteen muziek voor de top 20/30/100 - alhoewel ze niet zouden misstaan op Radio 1 - maar wel goede, grappige en degelijke muziek van goede muzikanten.
NB: Michiel speelt (alt-)viool.

Samen met Katrien en Mathijs zagen we ook nog andere "straatmuzikanten", fanfares, harmonieën ed. aan het werk (en liepen we af en toe 'ns door een kledingzaak). Het 'genre' heeft iets aparts, iets moois, iets authentieks, maar is zeker niet iets waar we wekelijks naar zouden luisteren... maar zo'n festival bezoeken, vinden we erg leuk en gezellig!

Na een terrasje, het was een aangename 20° in Tienen!, wilden we samen gaan eten in "Dieu", waar we al enkele keren aten als we in Tienen waren... maar daar moet je blijkbaar tegenwoordig enkele weken op voorhand reserveren voor de weekenden. We reden daarom door tot Lummen waar Michiel en Katrien ons trakteerden in "Afrit 26".

We hadden een gezellige en leuke zaterdagmiddag! Hopelijk laat onze kalender het toe om nog deze zomer opnieuw af te spreken met Katrien, Michiel en de kinderen!

27 april 2012

Goedkope vakantiebestemmingen:

In dit artikel staan de vijf goedkoopste vakantiebestemmingen van het moment...
Vijf bestemmingen waar wij ook nog nooit zijn geweest:
Mexico
Thailand
Myanmar
Egypte
Griekenland
... en 't zal ook niet voor snel zijn:
in juni gaan we immers naar IJsland;
in september wordt het Roemenië...
...misschien iets voor décember!!?? Hier hebben we nog geen plannen voor...
ideeën genoeg, maar geen concrete plannen... Wie weet ;o)

26 april 2012

Roma

Eergisteravond is Johan naar Antwerpen geweest. Hij ging naar Wahwahsda en Groundation kijken en luisteren in De Roma.

De bandnaam "Wahwashda" zou op z'n minst een belletje moeten doen rinkelen als je jezelf een trouwe bloglezer wil noemen... !

"Wahwashda" (BE) zijn immers de winnaars van de Benelux Reggae Contest 2011 en deden ook enkele jaren voordien mee aan de "Catch-a-Mic" van Reggae Geel. We zagen hen afgelopen jaar heel vaak aan het werk... dus werden ze hier vaak vermeld...



"Groundation" (VS) zagen we nog niet zo heel vaak aan het werk... maar Johan zag hen dus eergisteren wel nog een keer... en hij zag dat het hééééél goed was!


Verdere info hierover

Fact !

... maar dát wisten wij al lang!
Ze zijn meestal gewoonweg niet meer te eten!
Biefstuk was vééééél lekkerder in het hormonen- en antibiotica-tijdperk van de vleesindustrie ;o)

We aten de lekkerste steaks in de Verenigde Staten en in Spanje...

25 april 2012

Vaarwel PC...

In het blogbericht "Operatie Reanimatie PC" gaven we al aan dat onze PC niet meer werkte.
Hij bracht ondertussen enkele dagen en nachten door bij een PC-hersteller in de buurt...
en de diagnose werd gesteld:
Het moederbord is kapot.
... en dus werkt er niks meer...
maar de rest wérkt wel nog, dus we zijn niks kwijt! Het moet 'gewoon' even terug opgeslagen worden...

En aangezien een moederbord herstellen of vervangen ongelofelijk zinloos en duur is; en onze computer ook niet meer van de jongste was, hebben we een nieuwe gekocht. Het werd een HP Pavilion P6-2110EB... voor wie dat iets zegt ;o)
Omdat onze oude printer, die al veel ouder dan tien jaar is, niet meer zonder hulpstukken aangesloten kan worden op die nieuwe PC hebben we dan ook ineens een printer bijgekocht. Dit werd een HP Officejet 6500a.

En ja, dat geld hadden we ook liever in iets anders gestoken...
maar een dode PC is een dode PC, he...
en zonder kunnen we niet...

24 april 2012

Foto's



En zoals iedere keer als we erop uit trekken,
maakten we (Lees:Ine) foto's!

Link: Album Londen

23 april 2012

Gisteren in Londen...


Eigenlijk zouden we pas in de late namiddag uit Stansted vertrekken, maar enkele weken geleden kregen we bericht van Ryanair dat de uren van onze terugvlucht veranderd waren... 
Hierdoor moesten we al om 14u10 vanuit Stansted vertrekken... en hierdoor moesten we dus al om 11uur vanuit het centrum die richting uit trekken...
Jammer ja, we hadden anders nog een voormiddagje tijd in Londen gehad...
Maar enfin, het was nu zo...

We besloten het rustig aan te doen en wat van het zonnetje te genieten... met een koffietje erbij natuurlijk ;o)

Blijkbaar werd gisteren ook de London Marathon 2012 gelopen... maar daar hebben we niks van gezien. Wel zagen we de gebouwen van de Olympische Spelen, deze zomer in Londen, tijdens de busrit naar Londen Stansted Luchthaven.


Gisteren om iets over vier landden we weer terug op Duitse bodem...
Het was een kort, maar krachtig en geslaagd weekend!

En ons besluit staat nog steeds vast:
We gaan nooit meer met het vliegtuig naar Stansted als we naar Londen willen gaan!
Onze eerste voorkeur gaat écht uit naar de Eurostar,
 maar... moest dit echt te duur zijn of te moeilijk zijn, kunnen we nog tot Heathrow vliegen... daar moet je geen half uur op een bus wachten, daar vervolgens één uur in gaan zitten, om vervolgens de metro te nemen naar je hotel...

Zo, 
het weekendje weg zit er weer op!
We kunnen weer aan het werk!
Nog 32 dagen tot het volgende weekendje weg... ;oP

22 april 2012

Dit waren onze vrijdag en zaterdag in Londen:

Vrijdag vertrokken we dus vanuit Düsseldorf-Weeze Airport naar London-Stansted Airport.
In Weeze kochten we alvast kaartjes voor de touringcar-shuttle-dienst vanuit Stansted naar Londen Centrum. We waren hier erg blij mee toen bleek dat we met vertraging zouden aankomen. We dachten zo immers de eerst mogelijke bus nog te halen, mits wat hollen door de luchthaven... We hoefden immers niet meer langs het loket om buskaartjes te halen...
En we wáren inderdaad op tijd op het busperron (21u45), maar er waren er zóvelen vóór ons dat de bus van 21u50 al vol gezeten had nog vóór we op het perron waren en dus al weggereden was. We konden dus pas op de volgende, die van 22u30, stappen... :-( Op dat moment maakten we de beslissing, dat we nooit meer met het vliegtuig naar Londen-Stansted gaan, maar gewoon steeds de Eurostar nemen...

Ine was ná de autorit, het wachten op de Duitse luchthaven, het vliegen, het wachten op de bus én de busreis he-le-maal óp. Zij ging dan ook niet meer naar de University of Dub... Tja, ze kon kiezen: de gekregen pijn en vermoeidheid "weg"slapen of mee gaan feesten, weinig slapen en zaterdag níks kunnen... De keuze was dus snel gemaakt, al had Ine erg veel zin om Jah VoiceJah Sufferer (Dennis Bovell) en (natuuuurlijk) Aba Shanti-I nog 'ns bezig te zien, te horen en voelen (Dub gaat hárd, he)... Johan heeft zich er erg goed kunnen amuseren en waagde zich zelfs, naar eigen zeggen, aan wat danspasjes... waar hij zaterdagochtend spierpijn van had ;o)

Na ons ontbijt was Covent Garden de eerste Londense wijk waar we naar toe trokken. Ine wilde een paar schoenen kopen... en daarvoor wilde ze maar in twee winkels gaan kijken: in The Natural Shoe Store en FLY London... Twee winkels waar ze mooie, degelijke en natuur-vriendelijke schoenen verkopen... En Ine vond een paar schoenen!... Ze vond zelfs het paar waar ze stiekem op gehoopt had  het te vinden! ...en waarom precies in Londen!?? : Omwille van de prijs na-tuuuur-lijk! Ine is een koopjes- en lage prijzen-jager, he... en dit soort schoenen zijn in Groot-Brittanië goedkoper dan in België en Nederland ;-P

Vervolgens namen we de metro richting de wijk Spitalfields. Hier ging Johan naar een eerste "platen"-winkel: Rough Trade. Zij verkochten, omwille van 'Record Store Day', heel wat exclusieve stukken en bijzondere platen en CD's... En hierdoor was het er druk natuurlijk, érg druk... Johan moest in de rij gaan staan om binnen te mogen! Enkele zaken die Johan vooraf uitgezocht had op de website van de winkel/keten waren er al niet meer, maar Johan kon toch nog wat scoren!
Ondertussen liep Ine tussen, langs en door Old Spitalfield Market en het marktje van de Alternative Fashion Week... Ze keek er haar ogen uit, maar eigenlijk lag er toch veel van hetzelfde als vorig jaar en waren de mode-ontwerpers ook niet zó boeiend... Toch vond Ine een leuk armbandje.

De volgende "halte" werd Camden Market. Deze "markt" is een fenomeen op zich! Er enkel stil staan en rondkijken is al fantastisch! Er is aaaaltijd wat te zien, te horen en te ontdekken! (Zie bv. op de eerste foto)

We gingen nog naar enkele platenzaken en bekeken tal- en tal- en talrijke stalletjes en winkeltjes. Johan kocht dus nog wat meer platen ;o) en Ine scoorde nog een paar originele (en goedkope) armbanden...

Nadat we genoeg hadden van al die stalletjes, al waren er nog veel die we nog niet gezien hadden, namen we opnieuw de metro.
Van het zoeken, neuzen en aandachtig uitzoeken, hadden we op dat moment genoeg gekregen. We besloten om naar de oever van de Thames te gaan en daar wat langs te slenteren en ook dáár onze ogen uit te kijken... en zo zagen we ook opnieuw enkele van de bekende en beroemde toeristische trekpleisters: Tower of LondonTower BridgeSt.-Paul's Cathedral enz. enz.... Wat toch ook weer 'ns mooi en bijzonder is!

En al die tijd was het dus helemaal droog en licht bewolkt!
Toen we uit de pub kwamen, waar we aten, regende het wel, maar aangezien we in de buurt van ons hotel aten, viel de 'nattigheid' mee ;-)
Eigenlijk hebben we altijd geluk met het weer in Londen!
Het regent sowieso minder in Londen de laatste jaren!? Dit is goed te zien aan het waterpeil van de Thames. In metrostations roepen grote posters ook op tot minder watergebruik in de Britse hoofdstad... anders droogt de Thames strakjes nog op...

20 april 2012

Today's plans

Vandaag:
Eerst gaan we allebei nog werken...

en daarna rijden we naar de luchthaven van Weeze om naar Londen-Stansted te vliegen.
Daar zullen we iets na negenen (GMT) landen. Dan moeten we nog een uurtje een touringcar in... 
- Stansted ligt een beetje verder van Londen dan we dachten - 
...en dan moeten we vier haltes per metro doen, om vervolgens ons koffertje op onze hotelkamer te zetten...
en dan op stap te gaan !

We hebben trouwens een SUPER weekend uitgekozen om naar de Engelse hoofdstad te gaan... en dat wisten we niet op voorhand! 
We gaan immers steeds naar Londen voor dub (dat doen we vanavond, op de University of Dub) én Johan zoekt 'r altijd nieuwe muziek uit. Ine snuistert er altijd graag tussen 'speciale' kleding en juwelen... 
en wat blijkt:
Johan kan zaterdag, op 'Record Store Day', platen en CD's gaan kopen en
Ine kan tussen de schoenen, kleren, sjaaltjes en juweeltjes gaan neuzen tijdens de laatste dag van 'Alternative Fashion Week' in Spitalfields Market, waar ze sowieso naar toe wilde gaan... 
Ook plannen we om naar Camden Market te gaan, ook voor platen, CD's sjaaltjes, ringetjes enz.
We gaan ons dus a-mu-se-ren ;o)

18 april 2012

Vervolg "Tuinhuis"

Inderdaad, dit prentje zal jullie bekend voorkomen... Je kan het ook zien in ons vorige bericht over ons tuinhuis...
Het is een prentje van "ons" tuinhuis!
Inderdaad, we zochten en vonden een spiksplinternieuw tuinhuis! Dit vonden we op Azalp.nl.
Deze website werd Ine zes jaar geleden aangeraden door een toenmalig collega van haar. Zij was tevreden over hun prijs, levering en service... en dus zijn wij daar ook 'ns gaan neuzen. Over de prijs zijn we tevreden. Die is gunstig in vergelijking met andere websites en winkels... Over de levering en service lees je later vast meer ;-P

Op 4 mei, net op Johans vrije dag!, wordt het geleverd... en dan kunnen we het hopelijk snel opzetten...

Het tuinhuis heet "Nina", aldus Azalp, en is 290 x 248 cm. Het platform van klinkers waar het tuinhuis op komt te staan, gaat zo wel te groot zijn... maar daar hebben we eigenlijk bewust voor gekozen. Op die manier kunnen we ook nog iets vóór én náást het tuinhuis zetten... Dat ziet er wat "vrolijker" uit :o)

17 april 2012

Dood


De Dode Zee gaat dood (artikel).
Het ligt ondertussen op 426 meter onder de zeespiegel.

Jammer dat we nergens noteerden hoever onder de zeespiegel de zee in 2010 lag, toen wij er in rond gedobberd hebben....

In 2005 lag de zee nog op 417,5 meter onder de zeespiegel. Op zo'n zeven jaar tijd is deze dus 8,5 meter gezakt!!! Verschrikkelijk zeg!

Nog even vermelden dat Jordanië echt een érg mooi vakantieland is!!! 
Als jullie de kans krijgen (of willen nemen natuurlijk), zouden jullie 'r echt 'ns naar toe moeten gaan...

16 april 2012

Meer over het Askjameer


Even geleden lieten we jullie weten dat het kratermeer van vulkaan Askja niet meer bevroren was. Dit is een nooit gezien verschijnsel...

Ondertussen zijn wetenschappers op onderzoek uitgegaan. 
Hun ontdekkingen zijn erg verrassend!
Het water van het grootste Askja-meer is 1°C!!!????

Vreemd, he! 
Die temperatuur is compleet normaal voor de tijd van het jaar... 
als het meer bevroren is... maar dat ís het dus niet...
Er werden allerlei stalen van het meer en van de omgeving meegenomen voor verder onderzoek. Wij, als IJslandliefhebbers, zijn in ieder geval benieuwd of hier nog andere vreemde en verrassende gegevens uitkomen!

"De wonderen der natuur" wordt dat dan genoemd ;o)

Scheire en de Schepping

Gisteravond keek Ine, Johan was aan 't werk, naar het nieuwe één-programma "Scheire en de Schepping". 
Ze vond het een erg grappig, vermakelijk én leerrijk programma! Leuk! Volgende week graag meer van dat, Lieven Scheire!!!

Enne directeuren van één, Canvas, VTM, 2B, VT4 enz. enz.: Graag méér van dat!

15 april 2012

Een dag als deze...

Een dag als vandaag, waarbij de luchtvochtigheid erg hoog is, is ver-schrik-ke-lijk voor Ine... en andere fibromyalgie-lijders... :-(
Op een dag als vandaag moet Ine letterlijk rusten van het maken van twee kopjes nespresso... :-(

Op de prent hieronder staan de symptomen/problemen van iemand met fibromyalgie goed en eenvoudig weergegeven...


Ine heeft last van de mééste van deze symptomen. Haar medicatie helpt goed om deze draaglijk te houden, maar dan nog moet Ine goed doseren met hetgeen ze doet... en dan zijn er nog altijd externe factoren, zoals de luchtvochtigheid, die roet in het eten gooien...

Wat gaat Ine dus doen vandaag? Slaaaaapen!
en werken (dagbesteding: knutselen)... Tja, Ine zou ziek kunnen bellen, maar dat kan ze dan weer niet over haar hart krijgen... ook typisch voor mensen met fibro ;-) Ach ja, Ine doet gewoon rustig aan en voor de rest slaapt en rust ze...
En Johan!? Gelukkig moet die werken de hele dag en had die geen leuke plannen voor vandaag die dan door Ines ziekte gedwarsboomd zouden worden...

Tja, fibromyalgie... het hóórt bij Ine...
en hoe beter Ine dit begint te aanvaarden, hoe draaglijker de pijn, de vermoeidheid ed. worden...

Fijne zondag iedereen!
En voor andere fibrolijders: veel sterkte vandaag (en de volgende moeilijke dagen...)

14 april 2012

Operatie Reanimatie PC

Een paar dagen geleden, 's ochtends, bleef onze computer 'hangen' in het opstarten. Na enkele keren herstarten, werkte alles weer zoals het moest.
Vanmorgen deed zich opnieuw hetzelfde probleem voor, maar heropstarten werkt niet meer... Zucht...

Gelukkig hebben we nog een minilaptopje en (nog niet zo lang) draadloos internet! We kunnen dus nog gewoon bloggen, mailen en facebook checken... Stel je voooor dat dat niet meer ging! Wat een draaaaama... Hahahaha, natuurlijk is dat geen drama, maaaar er staan een heel aantal belangrijke mails opgeslagen in onze outlookmailbox... en daar geraken we dus niet meer aan op deze manier! De vakantiegerelateerde mail, mailt Ine altijd naar haar hotmailadres om deze gegevens altijd (en dus ook op vakantie) te kunnen raadplegen. Voor andere mails (bv. van/voor/over Reggae Geel, aankopen ed.) doen we dat niet... wat dus nú niet slim blijkt te zijn...

Wat nu!? We laten de stervende PC nog even proberen of hij toch niet opgestart geraakt... en dan zal hij naar de PC-dokter moeten zeker... Kijken of herstellen mogelijk is...
en anders hebben we pech en moeten we weer wat extra kosten doen om een nieuwe PC te kopen...
Als de extra kosten eenmaal komen... :-(

Wordt vervolgd...

13 april 2012

Minder groei en crisis...

Gisteren lazen we vlak na elkaar twee berichten over de economie in twee landen die we al bezochten... China en IJsland:

Het artikel over China vertelt dat de groei van het land vertraagt...
Wat erg positief is voor de wereldeconomie, het brandstofverbruik, het milieu enzovoort!






Het tweede artikel ging dus over de IJslandse economie. In 2008 raakte het land in grote crisis... waar ze nu blijkbaar aan het uitgeraken zijn! ...al is de inflatie nog hoog... wat natuurlijk nog niet goed is voor de IJslanders...

12 april 2012

WiFi

Wat willen toeristen écht in een hotel?
Tja, het prentje en de titel hebben 't antwoord al verklapt, he... 't Is inderdaad WiFi...
ARTIKEL

Voor ons geldt dit in ieder geval... Hoe kunnen we anders deze blog dagelijks bijhouden, hahahaha...

Toen we in de Verenigde Staten waren, leerden we dat het niet als [wiefie] uitgespoken wordt, maar als [waaifaaai]...

WiFi is een afkorting van "Wireless Fidelity", wat dan weer "draadloze getrouwheid" is... Hier lees je wat het precies betekent... en hier kan je de moeilijkere versie lezen ;-)

11 april 2012

Stop!? Weg!!!

Afgelopen zaterdag was een grondwerker uit de buurt, na wat vertraging, komen kijken naar de gegraven put in onze oprit... In dit blogbericht konden jullie al lezen over onze verstopping in de afwateringsbuizen van het badkamerwater...

We vroegen deze man om de putten voor het badkamerwater en voor de WC's te zoeken, daar deksels op oprithoogte op te bevestigen en om de verstopping op te lossen.

Gisteren om stipt 7u, zoals afgesproken, startte de graafmachine zijn zoektocht:
Blijkbaar had de vorige "ontstopper" het toch niet zo juist gehad en was de put die hij vond, niet die van het badkamerwater, maar wel die van de WC's...

Maar enfin, de andere put, voor het badkamerwater, bleek nóg op een andere plaats te liggen dan verwacht (en óók weer totaal niet op de plaats waar de vorige eigenaar, nu negen jaar geleden, aanwees waar de putten lagen... Pfff :-( ...). En zo'n graafmachine bleek super-efficiënt! Na drie kwartier graven, lag immers alles "bloot"!

Vervolgens werd de verstopping verholpen én werd de WC-put leeggetrokken. Deze laatste was nog niet helemaal "vol" maar dat zou toch geen jaaaaren meer op zich laten wachten... Fijn dat dit ineens gedaan werd, dan zijn we daar ook weer voor heel wat jaren van af!

Tijdens het ontstoppen bleek dat er nog een putje ónder de badkamer óf ónder de berging, waar de wasmachine staat, ligt... Dat kan natuurlijk ook eens verstoppen... en als dat gebeurt moeten we de vloer opbreken. Laten we hopen dat we dit nooit moeten óf dat dit moet vóór we de badkamer renoveren...

Dan werden de putten voorzien van deksels en werd de oprit weer opgevuld... Om 10u waren de werken klaar! Het kostte wel een flinke cent maar we zijn ooh zo gelukkig dat het badwater in een hevig kolkende beweging wegloopt! Dat hebben we al maanden niet meer gezien!

De verstopping was trouwens nog érger geworden ondertussen / na het bezoek van de eerste "ontstopper". We moesten letterlijk uittellen wanneer het bad leeg zou zijn om te kunnen douchen, wat om de dag was. De andere dag, als het bad dan toch nog niet helemaal leeg was, konden we de was- of afwasmachine opzetten... In dát water gingen we immers écht niet staan... Dat was écht niet meer grappig... maar het is nu dus volledig verleden tijd!

En waarschijnlijk blijft alles nog wel verstoppingsgevoelig, maar nu weten we waar de afvoerputten liggen en kan een volgende verstopping in 1-2-3 verholpen worden (ofwel moet het dus onder de badkamer/berging zijn)... Hehe, einde dus van dit "prutser-doe-het-zelver"-verhaal... Op naar het volgende... en dat is geen pessimisme maar pure realiteit! Die vorige eigenaar van ons zou beschermd moeten worden voor zichzelf en andere klusprojecten! ;o)

10 april 2012

Paashazen Johan en Ine

Gistermiddag was het tijd voor de jaarlijkse Paas-afspraak bij ons thuis met zus Nele, schoonbroer Johnny, neefje Mico en nichtjes Kaitlin en Faith.

De nichtjes hadden thuis gezegd dat ze hoopten dat ze niet moesten gaan zoeken in de tuin, want daar vonden ze zichzelf toch al wel te "oud" voor...
Het leek wel alsof Ine het 'gevoeld' had... want zij vindt hen ook te "oud" om eieren en dergelijke te gaan zoeken...

Ine verzon daarom de voorbije week een andere manier om die paashaasspullen tot bij Mico (14), Kaitlin (10) en Faith (8) te krijgen... Ah jaaaaa, paashaasspullen krijg je niet zómaar, he ;o)

We bedachten allerlei vragen over onszelf... evenveel vragen als het aantal  paashaasspullen... Bij ieder juist antwoord (waarbij hier en daar toch hulp nodig was van zus Nele en schoonbroer Johnny) kregen ze één "kadootje"...

Het bleek leuk te zijn om op die manier paashaas te zijn, om de vragen over hun "nonkel" (NL= oom) en "tante" te beantwoorden én om daarvoor beloond te worden!

En zo sloten we een verlengd weekend af met veel rust, veel koers, veel huishoudelijk werk en dus een paasbezoekje...
Vreemd om drie dagen na elkaar THUIS te zijn... Normaal gezien maken we daar meteen een 'Weekendje Weg' van... Maar nu dus niet... en dat is natuurlijk ook niet altijd nodig, he!

09 april 2012

Nieuwe Functies

We voegden, zoals jullie misschien al opmerkten, twee nieuwe functies toe aan onze blog:

Via de rechterkolom van de blogpagina kan je vanaf nu ook "zoeken" en je kan je abonneren op onze blogberichten en deze in je mailbox krijgen.

Zoeken gaat echt heel eenvoudig:
Je tikt een zoekterm in en je klikt daarna op "Zoeken". Vervolgens vind je een hele lijst aan berichten waarin die zoekterm voorkomt. Leuk, he!?

Abonneren kan ook heel gemakkelijk:
Dit doe je door je mailadres in te tikken en op "Submit" te klikken. Als je bij het scherm dat je daarna krijgt, de letters en/of cijfers overtypt, voorkom je spam. Dit kan je dus maar best doen! Daarna wordt een mail naar het ingegeven mailadres gestuurd met een link om te bevestigen dat je daadwerkelijk berichten van ons per mail wil krijgen. 
Om dit te bevestigen, klik je op de link in de gekregen mail. Vanaf dan krijg je een mail met het blogbericht dat wij gepost hebben.

We posten iedere dag een blogbericht, dat betekent dus iedere dag één mail. Als we meerdere berichten posten op één dag, ontvang je ook maar één bericht. De mail bevat dan al de geposte berichten van die dag.
Als er dan toch eens een dag is dat we geen bericht posten, dat gaat bv. tijdens onze wandeltocht in IJsland het geval zijn, krijg je géén mail.

We probeerden het gisteren zelf ook uit. Wij kregen gisteravond de twee blogberichten van gisteren aan die gisternacht en -middag gepost werden. Het werkt dus!
Het uitschrijven hebben we natuurlijk ook alvast geprobeerd: Dit gaat heel gemakkelijk door "unsubscribe now", onderaan de mail, aan te klikken en dit vervolgens te bevestigen in een volgend scherm. 
Of het leuk of handig is, weten we niet... Dat zal van jullie zelf afhangen zeker...
...maar nu krijg je dus de mogelijkheid om óf via de website onze blog te lezen óf via je mailbox...

08 april 2012

Mali...

In het West-Afrikaanse Mali is het de laatste tijd érg onrustig. Er woedt een burgeroorlog waarbij gevochten wordt om het land op te splitsen.

In Mali wonen verschillende bevolkingsgroepen en stammen. Dit maakt dat het een énorm boeiend en interessant land is... maar dat maakt natuurlijk ook dat een burgeroorlog altijd om de hoek loert...

Mali staat eigenlijk al erg lang op ons to-do-lijstje van vakantiebestemmingen. Nét omwille van de verschillende uitgesproken culturen, de aparte en zeer diverse bouwstijlen, de kleurrijke tradities, gebruiken en bevolking ed. Maar een trip naar het land zal er voorlopig niet in zitten... Jammer!

Geniet van de Paaseitjes !


07 april 2012

En de winnaar is...

Gisteravond was het zover: De finale van de Benelux Reggae Contest werd gespeeld... en gewonnen...

Op 1 november 2011 startten de inschrijvingen voor de Benelux Reggae Contest. In totaal schreven zich 36 bands in, waaruit een professionele jury 10 bands koos. Uit deze tien bands kozen een andere professionele jury én online-stemmers drie finalisten:
Deze drie bands namen het gisteren tegen elkaar op, in volgorde waarop ze hierboven opgesomd staan, in een live-finale in de Maastrichtse Muziekgieterij.
De winnaar werd gekozen door het aanwezige publiek en (nog een andere) professionele jury... die op een zelfde top 3 uitkwam:
Op nummer 3 eindigde 'Skarbone 14' (uit Doornik, België), 
op de tweede plek kwamen de Rotterdammers van 'Fullanny' terecht... 
en de winnaars van de Benelux Reggae Contest 2012 zijn 'Sunrockers' (uit Brussel)!

Voor de nieuwsgierigen: De punten van de professionele jury:
Sunrockers: 8,4/10; Fullanny: 7,7/10 en Skarbone 14: 7,3/10.
De punten/beoordelingen lagen dus allemaal dicht bij elkaar.

'Sunrockers' gaan niet enkel met deze titel 'lopen', maar krijgen ook een erg mooi prijzenpakket aan o.a. podiumplaatsen (waaronder Reggae Geel, Dour Festival, Petrol Club en meer), aan promotie-mogelijkheden (bv. het opnemen en uitbrengen van een cd, professionele ondersteuning door een artiestenbureau enz.).

Johan was een van de organisatoren van de finale (en de hele competitie) maar was ditmaal geen jurylid. Dit was hij immers voor de eerste "ronde". Ine ging ook naar de finale maar bleef niet tot het einde.
Johan vindt 'Sunrockers' een terechte winnaar. Het is niet Ines genre reggae (ze bleef trouwens ook niet tot aan het optreden van de Sunrockers). Ine vond 'Skarbone 14' erg goed. Hun ska is eerder rocky dan 100% reggae en dat bevalt Ine wel ;o)

06 april 2012

Meer Askja

Meer over het Askja-Meer, Öskjuvatn:

Öskjuvatn, waar we eergisteren ook al over schreven, heeft een oppervlakte van zo'n 12km². Het is met zijn diepte van 220 meter het op één na diepste meer van IJsland. Het meer van Jökulsárlón is nóg dieper, namelijk 250 meter. Het kratermeer ligt, net zoals de rest van de omgeving, op ongeveer 1000 meter boven de zeespiegel.

Het meer zou op slechts twee weken volledig ijsvrij zijn geworden! Het was al ongezien, maar, geef toe, een meer van die grootte, volledig ijsvrij na twéé weken... Ónder het meer moet er serieus iets aan het opwarmen zijn, dus! Rondom het kratermeer is geen verhoogde vulkanische activiteit waar te nemen. Daar blijft de sneeuw en het ijs gewoon liggen... Vreemd, he!?

De laatste eruptie van Askja gebeurde in 1961. Een uitbarsting zit er nog niet meteen aan te komen, zoals al vermeld eergisteren, maar vulkanologen houden alles toch nauwlettend in het oog.

De IJslandse autoriteiten hebben ondertussen een officiële waarschuwing de wereld in gestuurd: Iedereen kan best uit de buurt van het Askja-Meer en het volledige gebied van Askja-vulkaan blijven...
en wordt dit bericht genegeerd, dan betreedt men de Askja op eigen risico en riskeert men mogelijk z'n leven...
maar dat is overal en altijd het geval in IJsland, he, niet alleen in gebieden die dreigen te exploderen ;o)

Bron van Iceland Review
Bron Iceland Volcano en Earthquake Blog


Nog even "aanwijzen" op het kaartje waar wij in juni naar toe trekken:
We gaan de Kjölur-wandelroute doen. Deze ligt in de omgeving van de belangrijke gravelweg 'Kjölur', maar de wandelroute is natuurlijk niet zó lang.
De route loopt in de omgeving van Langjökull. Dit is de op één na grootste gletsjer van IJsland. Hij ligt in het westen het IJslandse binnenland. Als je op het kaartje klikt, vergroot dit en kan je goed lezen welke gletsjer het is.

De wandelroute van Mývatn naar de meer zuid-oosterlijk gelegen Askja is overigens ook een bekende en érg mooie route... Misschien iets voor over een paar jaar???!!! ;oP

05 april 2012

Titanoboa


Een klein weetje:

De titanoboa is een slang van 14 meter lang en één ton zwaar... uit Colombia...

Gelukkig kunnen we díe nergens meer tegenkomen! Ze leefde immers in de préhistorie...

Meer info lees je in dit artikel...

04 april 2012

Niet bevroren

De Askja (info) is een "bekende" IJslandse vulkaan. Hij ligt in het midden van het eiland. 
De vulkaan heeft twee kratermeren: 
Het grootste meer heet Öskjuvatn en ontstond bij een uitbarsting in 1875. Het bevat helder koud water. 
Het kleinere kratermeer ontstond tijdens dezelfde uitbarsting. Deze wordt 'Víti' genoemd, wat 'hel' betekent... (Deze mag niet verward worden met 'Víti' van Krafla.) Dit meertje is wat blauwgroener van kleur en bevat warm, maar giftig water. Het is een geliefde plek voor "zwemmers".


De Askja en zijn omgeving is gedurende de grootste periode van het jaar besneeuwd en bevroren... maar niet op dít moment!

PS: Öskjuvatn (foto) bevriest normaal gezien helemaal, 
of het warme water van Víti (20 à 30°) dit ook doet, 
vinden we nergens terug... Het lijkt ons niet te kunnen...? 
Toch zeker niet hélemaal dichtgevroren...?

Een vergelijkbaar kratermeer Mývatn, dat iets minder landinwaarts ligt, is op dit moment wél nog bevroren... Het ontdooien van Öskjuvatn kan dus niet komen door de temperaturen van de afgelopen periode.
Wat wél kan, is dat de geothermische activiteit van Askja toegenomen is.
Dit laatste wil zeggen dat er een uitbarsting aan zit te komen over een bijna onbepaalbare periode...

Bron




Bevroren Öskjuvatn





Öskjuvatn (linksboven) en Víti (rechtsonder)
zónder sneeuw

03 april 2012

Tuinhuis

Tijdens het Paasweekend zouden we het tuinhuis van de tuin van zus Sofie en schoonbroer Ronald verhuizen naar onze tuin, zoals we hier al enkele keren vertelden...

...maar het zal anders gaan...

Bij het afbreken van het tuinhuis afgelopen weekend, merkten zus Sofie en schoonbroer Ronald immers dat het dak rot was. De kosten voor een nieuw dak en het huren van een busje om het tuinhuis van bij zus Sofie naar ons te brengen, zou bijna evenveel kosten als een volledig nieuw tuinhuis...

Vandaar dat we de tuinhuisverhuizing afbliezen en voor een spiksplinternieuw tuinhuis zullen gaan... 
en we hopen dit nog in 2012 te realiseren...
Realistisch!? Wie weet ;-)

02 april 2012

Klein, Fijn en Handgemaakt uit België...

Toevallig 'botste' Ine afgelopen woensdag, toen we in C-Mine waren voor een theatervoorstelling, op de flyer van "Handmade in Belgium"(zie hiernaast).
Ine had hier nog nooit over gehoord, maar een 'Creatieve Markt' met (o.a.) accessoires en juwelen die bovendien gratis toegankelijk was, sprak Ine wel aan ;o)

Gistermiddag, terwijl Johan opnieuw in de tuin werkte, ging Ine er naar toe. Ze zag héééél wat mooie dingetjes, prulletjes en spulletjes! 
  
Ine zocht zich natuurlijk iets uit, al hield ze het braaf beperkt... Ine had immers niks specifieks nodig en vindt het ook zinloos en zonde om bakken geld uit te geven aan juwelen en accessoires.
Bij de stand van 'MAD Multiple', studenten van het dept. Kunst & Architecture van de Provenciale Hogeschool Hasselt kocht Ine een
rubberen ring zoals op het prentje hiernaast... Tja, het ziet er zó wat vreemd uit, maar om haar vinger is het erg mooi en speciaal! Het gebruikte materiaal is rubberen dakroofing... Niet alledaags juwelenmateriaal dus ;-)

Bij Lief en Leuk kocht Ine een houten olifantenbroche... Of Ine deze veel gaat dragen, weet ze nog niet, maar het was zo'n hebbedingetje waarvan Ine wist, als olifantengek, dat ze er spijt van zou krijgen als ze het niet zou kopen... en als het dan maar € 4,95 kost, hoef je daar niet lang over na te denken, he ;o)

Ine vond het erg fijn om te neuzen tussen al die creatieve prulletjes. Ze wil dit wel vaker doen en is daarom op zoek gegaan naar meerdere initiatieven als "Handmade in Belgium"... en ontdekte (o.a.) dat er iedere maand een "Markt van Morgen" doorgaat in Antwerpen... daar gaat Ine vást eens naar toe ;o) Verder leek het Ine al langer leuk om zelf juwelen, vooral ringen, te maken / te ontwerpen... na gisteren denkt ze er steeds serieuzer over om dit te gaan doen... Wie weet...

Eigenlijk zou gister(voor)middag een loodgieter-graafwerker langs gekomen moeten zijn om te kijken naar onze septische put ed. Deze daagde, door omstandigheden bleek, niet op... Maar goed dat Ine niet op deze man gewacht had alvorens naar de 'markt' te gaan!

01 april 2012

Uitje en Bezoekje

Gistermiddag gingen we onze voorraad Nespresso nog eens aanvullen. Hiervoor gaan we altijd naar De Bijenkorf in Maastricht. Via het internet boeken, kan maar is, volgens ons, niet ideaal en de capsules in België kopen, kan ook... maar dan moeten we verder rijden dan Maastricht ;-) Bovendien is het een heel gezellige stad waar we allebei graag naar toe gaan ;-)

Vanuit Maastricht reden we richting het Leuvense. 
We waren immers uitgenodigd bij Tommy, Heidi en hun drie kinderen Lupe, Roman en Reba. Het was een drukke maar gezellige bende... Goh wat hebben wij het toch rustig thuis ;-) Hahahahaha.
Het was al een hele tijd geleden dat we Tommy, Heidi en de kinderen nog zagen... Tja, hoe gaat dat, he, met die drukke agenda's... Maar we laten er tot de volgende keer toch niet meer zo lang overgaan, hoor. 
We vonden het gisteravond erg leuk en lekker ;-) En één ding is zeker: Tommy's dessert (NL= toetje) is het meest originele dat we ooit aten! ;-P