29 april 2012

'Opgeweckt', "Met Toeters en Bellen"

Gistermiddag gingen we naar Tienen. Hier hadden we afgesproken met Katrien, Michiel, Mathijs en Emma.
Michiel moest hier namelijk, samen met zijn bandje "Opgeweckt", spelen op het straatmuziekfestival "Met Toeters en Bellen".

'Opgeweckt' (op de foto) werd als volgt aangekondigd in het programmaboekje van "Met Toeters en Bellen": "Opgeweckt... of ongewassen Vlaamse volksmuziek onder het motto van de meest verloren dag is een dag zonder gelach. De groep brengt een uitgebreid repetoire van authentieke Vlaamse volksmuziek uit de jaren stillekens maar met een hedendaags tintje."


Deze omschrijving geeft helemaal weer wat voor muziek ze maken: vrolijke volkse folk... niet meteen muziek voor de top 20/30/100 - alhoewel ze niet zouden misstaan op Radio 1 - maar wel goede, grappige en degelijke muziek van goede muzikanten.
NB: Michiel speelt (alt-)viool.

Samen met Katrien en Mathijs zagen we ook nog andere "straatmuzikanten", fanfares, harmonieën ed. aan het werk (en liepen we af en toe 'ns door een kledingzaak). Het 'genre' heeft iets aparts, iets moois, iets authentieks, maar is zeker niet iets waar we wekelijks naar zouden luisteren... maar zo'n festival bezoeken, vinden we erg leuk en gezellig!

Na een terrasje, het was een aangename 20° in Tienen!, wilden we samen gaan eten in "Dieu", waar we al enkele keren aten als we in Tienen waren... maar daar moet je blijkbaar tegenwoordig enkele weken op voorhand reserveren voor de weekenden. We reden daarom door tot Lummen waar Michiel en Katrien ons trakteerden in "Afrit 26".

We hadden een gezellige en leuke zaterdagmiddag! Hopelijk laat onze kalender het toe om nog deze zomer opnieuw af te spreken met Katrien, Michiel en de kinderen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten