07 april 2012

En de winnaar is...

Gisteravond was het zover: De finale van de Benelux Reggae Contest werd gespeeld... en gewonnen...

Op 1 november 2011 startten de inschrijvingen voor de Benelux Reggae Contest. In totaal schreven zich 36 bands in, waaruit een professionele jury 10 bands koos. Uit deze tien bands kozen een andere professionele jury én online-stemmers drie finalisten:
Deze drie bands namen het gisteren tegen elkaar op, in volgorde waarop ze hierboven opgesomd staan, in een live-finale in de Maastrichtse Muziekgieterij.
De winnaar werd gekozen door het aanwezige publiek en (nog een andere) professionele jury... die op een zelfde top 3 uitkwam:
Op nummer 3 eindigde 'Skarbone 14' (uit Doornik, België), 
op de tweede plek kwamen de Rotterdammers van 'Fullanny' terecht... 
en de winnaars van de Benelux Reggae Contest 2012 zijn 'Sunrockers' (uit Brussel)!

Voor de nieuwsgierigen: De punten van de professionele jury:
Sunrockers: 8,4/10; Fullanny: 7,7/10 en Skarbone 14: 7,3/10.
De punten/beoordelingen lagen dus allemaal dicht bij elkaar.

'Sunrockers' gaan niet enkel met deze titel 'lopen', maar krijgen ook een erg mooi prijzenpakket aan o.a. podiumplaatsen (waaronder Reggae Geel, Dour Festival, Petrol Club en meer), aan promotie-mogelijkheden (bv. het opnemen en uitbrengen van een cd, professionele ondersteuning door een artiestenbureau enz.).

Johan was een van de organisatoren van de finale (en de hele competitie) maar was ditmaal geen jurylid. Dit was hij immers voor de eerste "ronde". Ine ging ook naar de finale maar bleef niet tot het einde.
Johan vindt 'Sunrockers' een terechte winnaar. Het is niet Ines genre reggae (ze bleef trouwens ook niet tot aan het optreden van de Sunrockers). Ine vond 'Skarbone 14' erg goed. Hun ska is eerder rocky dan 100% reggae en dat bevalt Ine wel ;o)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten