02 april 2012

Klein, Fijn en Handgemaakt uit België...

Toevallig 'botste' Ine afgelopen woensdag, toen we in C-Mine waren voor een theatervoorstelling, op de flyer van "Handmade in Belgium"(zie hiernaast).
Ine had hier nog nooit over gehoord, maar een 'Creatieve Markt' met (o.a.) accessoires en juwelen die bovendien gratis toegankelijk was, sprak Ine wel aan ;o)

Gistermiddag, terwijl Johan opnieuw in de tuin werkte, ging Ine er naar toe. Ze zag héééél wat mooie dingetjes, prulletjes en spulletjes! 
  
Ine zocht zich natuurlijk iets uit, al hield ze het braaf beperkt... Ine had immers niks specifieks nodig en vindt het ook zinloos en zonde om bakken geld uit te geven aan juwelen en accessoires.
Bij de stand van 'MAD Multiple', studenten van het dept. Kunst & Architecture van de Provenciale Hogeschool Hasselt kocht Ine een
rubberen ring zoals op het prentje hiernaast... Tja, het ziet er zó wat vreemd uit, maar om haar vinger is het erg mooi en speciaal! Het gebruikte materiaal is rubberen dakroofing... Niet alledaags juwelenmateriaal dus ;-)

Bij Lief en Leuk kocht Ine een houten olifantenbroche... Of Ine deze veel gaat dragen, weet ze nog niet, maar het was zo'n hebbedingetje waarvan Ine wist, als olifantengek, dat ze er spijt van zou krijgen als ze het niet zou kopen... en als het dan maar € 4,95 kost, hoef je daar niet lang over na te denken, he ;o)

Ine vond het erg fijn om te neuzen tussen al die creatieve prulletjes. Ze wil dit wel vaker doen en is daarom op zoek gegaan naar meerdere initiatieven als "Handmade in Belgium"... en ontdekte (o.a.) dat er iedere maand een "Markt van Morgen" doorgaat in Antwerpen... daar gaat Ine vást eens naar toe ;o) Verder leek het Ine al langer leuk om zelf juwelen, vooral ringen, te maken / te ontwerpen... na gisteren denkt ze er steeds serieuzer over om dit te gaan doen... Wie weet...

Eigenlijk zou gister(voor)middag een loodgieter-graafwerker langs gekomen moeten zijn om te kijken naar onze septische put ed. Deze daagde, door omstandigheden bleek, niet op... Maar goed dat Ine niet op deze man gewacht had alvorens naar de 'markt' te gaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten