01 juli 2018

Lecce

Zaterdag 30 juni '18 was het einde van onze geboekte wandelreis bij SNP.nl. Wij hebben er echter een extra dagje "bijgenomen"... en gelukkig!... want de korte tijd die we vrijdagavond in Lecce hadden, was echt niet genoeg om de stad te verkennen.

We stonden op met bewolkt weer. Aan de receptiebalie stond echter dat het zonnig zou zijn met 27°C... en rond 11u werd het dat ook. Het werd erg zonnig, zónder wolkje aan de lucht, en het zal inderdaad die 27° wel geweest zijn... en dat zonder dat het zo vochtig is, zoals het bij ons in de Benelux altijd is... Zaaaalig voor Ine, en voor Johan natuurlijk, maar voor Ine betekent dit dat ze veel minder pijn en last heeft van haar reuma...

Enfin, 
na het ontbijt pakten we alles in en zetten we onze bagage in de bagagehal van het Grand Hotel di Lecce, waar we overnachtten... en weg waren we weer....
Het historisch centrum van Lecce is niet zo groot maar het heeft, net als in vele oude steden, enorm veel kleine straatjes. Gelukkig is Johan een goede kaartlezer!

We kwamen al vrij snel aan aan het Romeins theater (foto 1; altijd een halve cirkel; voor theaterstukken gebouwd) en het amfitheater (altijd volledig rond of ovaal; voor sport en spelen gebouwd. Dit laatste was enorm groot (20.000 zitplaatsen). Het is slechts voor een gedeelte vrijgemaakt omdat ondertussen ook alweer andere mooie en belangrijke gebouwen gebouwd werden bovenop de gebouwen uit de Romeinse tijd. Het wordt nu ook nog gebruikt voor concerten en dergelijke.

Het is te merken aan Lecce dat het een belangrijke stad was. Er zijn veel imposante gebouwen, grootse stadspoorten, vele kerken en pleinen. 

De plaatsen die we vrijdagavond bezochten, zagen we natuurlijk ditmaal ook opnieuw, maar er was nog veel meer te zien dan wat we 's avonds al ontdekten.

Lecce wordt het "Firenze van het Zuiden" genoemd omwille van de architectuur in barokstijl... en die architectuur is erg goed bewaard gebleven in Lecce! Zelf de straten zijn nog geplaveid, waardoor het er echt authentiek uitziet.

Iets na de middag gingen we naar Grand Hotel di Lecce om onze bagage op te halen... en te brengen naar B&B Cuore Barocco... Er was namelijk geen kamer meer vrij in het Grand Hotel toen we in mei nog een kamer voor die extra nacht in Lecce wilden boeken. We gingen daarom op zoek naar een andere kamer... en onze keuze viel dus, met 9,8/10 als beoordeling, op B&B Cuore Barocco.
De B&B ligt midden in het historische centrum van Lecce en maar 800 meter van het Grand Hotel di Lecce. We werden erg vriendelijk ontvangen in de B&B, legden er onze bagage neer en trokken verder op verkenning uit in Lecce.

Op het stadskaartje dat we in de B&B kregen, stond meer op dan op dit van het Grand Hotel en meer dan in onze reisgids. De rest van de middag kregen we dus nog goed gevuld... natuurlijk moesten we, naast de stad ontdekken, af en toe ook een terrasje doen en een ijsje eten, he ;oP
We zijn echt blij dat we dat extra dagje Lecce geboekt hebben!

Het typische reissouvenir werd ook gevonden: een kookboekje voor Johan... neen, natuurlijk niet over de héle Italiaanse keuken, maar specifiek over Puglia, waar de keuken toch weer net wat anders is... Ine vond ditmaal ook een souvenir: een ketting en een armband.

's Avonds gingen we eten in een best wel chic restaurant. We aten er érg goed!

Na die dag rondneuzen in de Lecce stond de stappenteller van Johan op ongeveer hetzelfde aantal als na een dag wandelen (en rondneuzen en gaan eten)! We wandelden iedere dag, uitgezonderd de reisdag, gemiddeld 17,7 km... niet verkeerd, he! ... en gelukkig ging dit zonder rugpijn, verstuikingen, blaren en nog van dat alles!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten