02 juli 2018

De laatste dag...

Iets vroeger dan anders hadden we de wekker gezet... om zeker niet te laat te zijn...

We kregen de dag voordien de keuze van de B&B-houdster: ofwel zorgde zij voor ontbijt ofwel konden we gaan ontbijten in een bekende patisseriezaak... Johan liet Ine kiezen... en dan is de keuze eenvoudig, he: de B&B-houdster mocht uitslapen, wij gingen "uit" om te ontbijten!

Ine had ze al bijna iedere ochtend genomen, de typische "pasticciotti" (foto 1), maar déze waren toch wel echt superieur aan die vorige! Deze "pasteitjes" zijn gemaakt van een kruimelig deeg, hebben een vulling van (traditioneel) romige pudding en worden warm geserveerd... Mmmmm... 
Déze pasteitjes waren extra groot en de vulling was erg romig en erg smaakvol: héérlijk... maar echte vullers! Na ééntje zaten we allebei, zélfs Ine, al vol! Dat was een kort ontbijtje dus!
We hadden wel het juiste moment uitgekozen: terwijl wij aten, vulde het terras zich helemaal. Ook binnen, aan de toog, stonden vele wachters om de pasteitjes te bestellen!

Aangezien we vroeg waren opgestaan en het ontbijt niet lang geduurd had, hadden we nog een klein uurtje te besteden alvorens onze bagage te gaan ophalen. We slenterden daarom weer even rond in de stad. De temperatuur was al flink hoog, al was het nog maar 9u. Het werd ons duidelijk waarom de wandelroute die we deden in juli niet geboekt kan worden... en wij hebben, ondanks de twee "slechte" dagen, geluk gehad met het weer en de temperaturen!

Doordat het zondag was, waren de meeste kerken open. Op zaterdag leek dit niet zo te zijn. We gingen daarom ook even neuzen in de dom van Lecce: veel pracht, praal en protserigheid natuurlijk... die kerken bezitten toch wat, he... :-( Ze geven natuurlijk wel een goed beeld over het belang van de locatie en bevestigden wat we al wisten: Lecce is ooit een heel belangrijke stad geweest!

Ine overwoog nog even of ze een laatste ijsje zou nemen, maar besloot dat na het "pasteitje" er echt niets meer bij ging... en dat half 10 à 10u misschien ook wat vroeg was voor een ijsje ;oP

We haalden onze bagage op en wandelden de kilometer naar het station van Lecce. Het plan was om de trein van 10u57 naar Bari te nemen, maar aangezien we de trein van 10u10 ook nog zouden halen, deden we dat... 

De treinrit van Lecce naar Bari duurde 1 uur 47 minuten. In 'Bari Centrale' moesten we dan, in een gebouw tegenover het stationsgebouw, nog een trein/tram naar de luchthaven nemen... en ook daar konden we vrijwel meteen vertrekken...
Dat vroege opstaan en "op tijd vertrekken" was dus helemaal nergens voor nodig geweest... zéker niet omdat onze vlucht niet om 15u40, maar om 16u30 vertrok! Dit laatste kwam omdat het vliegverkeer boven Duitsland blijkbaar te druk was en de Transaviavlucht richting Bari had moeten wachten op akkoord van Duitsland eer ze in Schiphol mochten vertrekken... Ach ja, met wat te drinken, te eten, wat pasticciotti te kopen voor thuis, wat te lezen en te puzzelen, was het eigenlijk toch nog snel tijd om te boarden.

Rond 18u50 landden we op Schiphol. Daar moesten we best wel lang wachten op onze bagage (maar dat lijkt zo altijd te zijn op Schiphol) vooraleer we de bus konden nemen naar "P3 Lang parkeren".
Uiteindelijk waren we, na ook nog een 'Burger Kingetje' te doen onderweg, rond 22u30 weer thuis...

...en weer eindigde een mooie reis...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten