30 juni 2018

Dag 6 Puglia


Net als de dagen voordien vertrokken we donderdag 28 juni ’18 ook rond half 10 uit het hotel, in dit geval een B&B.

De weersvoorspellingen zagen er niet al te best uit. Er werd voor deze dag opnieuw bewolkt weer voorspeld, met af en toe een bui. Naar de avond toe zou het dan opklaren en dat zou dan de rest van onze reis aanhouden… We waren dan ook blij verrast dat we opstonden met een blauwe hemel, met wel wolken, maar geen regenwolken! En jawel hoor, we hadden de hele dag mooi zonnig en lekker warm zomerweer! … en dat er om 18:30u een onweer losbrak, kwam dan ook helemaal onverwacht…

De wandeling voerde ons steeds langs olijfboomgaarden en langs velden. We maakten gebruik van oude “tratturi”, een netwerk van oude wegen en paden die de lokale bevolking al sinds eeuwen gebruikt om snel van de ene naar de andere plek en naar zee te wandelen. In vergelijking met de dag voordien zagen we ook veel vaker de mooie blauwe zee… dat en natuurlijk ook het feit dat de zon steeds scheen, maakte deze wandeling mooier als die van de dag voordien. Langs deze tratturi kwamen we ook vaak voorbij “pagliaro’s”, die oude, stenen herdersslaapplekken.

Na flink wat dalen, kwamen we aan het haventje van Tricase Porto uit. We aten en dronken er lekkers in een barretje vlak boven het haventje.
Vanuit het haventje moesten we nog zo’n 3,5 km tot aan onze volgende B&B maar dat was bijna allemaal stijgen… en dat met volle maag! Gelukkig liepen we op verschillende paadjes in de schaduw.

Het laatste gedeelte van de wandeling liep langs een doorgaande weg, wat jammer was. Zéker het feit dat de voetpaden overwoekerd waren met struiken maakte het minder plezierig wandelen.
Het was opnieuw rond 14u dat we aankwamen aan onze volgende slaapplek, ditmaal was dat “Agriturismo Il Rifugio Lavaturi”, een B&B, in het dorpje Marina Serra.

Na een douche kuierden we verder naar beneden, naar zee. De zee heeft in Marina Serra de kliffen “uitgehold” waardoor je er, zonder veel wind en golven, kan zwemmen. ‘Rustig zwemmen’ is wel iets anders want er zat veel volk in en rondom het water. Wij hebben ons zwemgerief ed. bij, maar, zoals verwacht, hebben we geen zin om gaan te zonnebaden en te gaan zwemmen. Wij kozen ervoor om een terrasje te doen.


Na twee consumpties op het terras en heel wat zonnebaders te hebben “geobserveerd”, waren we dat ook moe en gingen we bij onze B&B buiten op de banken zitten… dat duurde ook niet echt lang… We werden er aangevallen door serieus steekgrage muggen! Johan heeft enkele muggenbeten, Ine heeft er enkele tientallen! 

Bij deze B&B hadden we halfpension. Om 20u werd het eten geserveerd... inderdaad, nét op hetzelfde moment als dat de Rode Duivels aan hun derde match op het WK begonnen. Johan heeft de match dus opnieuw via Sporza livestream op zijn gsm gevolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten