22 oktober 2017

4 oktober jl. (Dag 5 in Ethiopië)

Op onze vijfde dag in Ethiopië bezochten we ’s ochtends een “bananenkunstenaar”, Ras Hailu. Een rasta maakt kunstwerken met en van bananenbladeren. Door te “mozaïeken”, maakt hij mooie kunstwerkjes waarin hij gebruik maakt van de verschillende kleuren die gedroogde bananenbladeren hebben. Volgens de kunstenaar zelf is er in verf enkel één kleur wit en één kleur zwart, maar in bananenkleuren vier verschillende kleuren wit en vijf verschillende kleuren zwart… en als je zo naar zijn werk kijkt, waar zelfs rood en groen in voorkomen, zou hij wel eens gelijk kunnen hebben: echt bijzonder!

Na dit bezoek verlieten we Shashamane en reden we verder naar het zuiden van Ethiopië. De omgeving werd steeds groener, nog weelderiger, zichtbaar vruchtbaarder en meer heuvelachtig: Mooi!

Na een autorit van enkele uren (met tussenstops) reden we een groene berg omhoog tot we uiteindelijk aan “Dorze Lodge” uitkwamen. Deze “lodge” bestaat al enkele jaren, maar is twee jaar gesloten geweest na een brand in één van de hoofdgebouwen. We wisten dat het recent weer heropend was na een grondige renovatie, maar waren toch wel verrast toen we geen lavabo (NL= wastafel), douchekranen, spiegel en geen doorspoelbaar toilet aantroffen in onze badkamer in onze persoonlijke hut maar drie volle emmers water met een maatbeker… Blijkbaar staan ze, op zijn Afrikaans, achter op hun werkschema. Het werd dus wat behelpen, maar ach, ook dat is onderdeel van een Afrika-avontuur… Ook in Ethiopië is nog niet ieder gezin voorzien van eigen waterleidingen (en elektriciteit)…

Wat Dorze Lodge wél had, was een P-R-A-C-H-T-I-G uitzicht! 180° uitzicht op weelderige groene bergen/heuvels en de twee meren in de buurt! Waaauw!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten