27 juni 2017

Zondag 25 juni...

Na een eerste, rustige en goede nacht op "Ribe Camping" vertrekken we, onze tent blijft achter, eerst richting Esbjerg. In het centrum van de stad is niet veel te zien, op enkele mooie gevels en gebouwen in de buurt van het marktplein. Aangezien er die dag ook een loopwedstrijd (of zoiets) plaatsvond en er veel straten afgezet waren, was het niet simpel om onze volgende bestemming in Esbjerg te bereiken, namelijk "Mennesket ved havet". Deze "Mannen aan de zee" zijn vier negen-meter-hoge witter-dan-witte standbeelden lang het strand. De beelden zitten een beetje vreemd, maar dat zal komen van al die wind die ze steeds op zich geblazen krijgen! Amai, het waaide er serieus! Dat is ook te zien aan onze kleren en haren op de foto, maar vooral doordat Ine zelfs eventjes haar evenwicht verliest... nét toen de zelfontspanner de foto maakte... ach ja, zo werd het een "actie-foto" ;oP

Een volgende stopplaats was de "Blavandshuk Fyr". In de buurt van deze vuurtoren lagen verschillende bunkers van de Antlantikwal. Wat die militairen een stukje verder deden, weten we niet. Misschien is het wel een militair (oefen-)gebied. 
Blavandshuk is het meest westelijke stukje Denemarken, tenminste, als je de Faeröer Eilanden niet meetelt. Ine zag er overigens een hazelworm.

In natuurgebied Skallingen, onderdeel van Nationaal Park Vadehavet, maakten we een wandeling door de duinen. Het was hoogwater waardoor we het scheepswrak dat aan de kust ligt, niet zagen, maar dat was niet erg. Het hoogwater en de extreem felle tegenwind maakten dat we gewoon dezelfde weg terugwandelden en niet de route uit onze reisgids volgden. Tijdens de wandeling kwamen we "oog in oog te staan" met een adder! Gelukkig was ie maar 30 cm lang en banger van ons dan wij van het diertje ;o)

Nadien was het tijd om terug naar Ribe te rijden, waar we de avond op de camping doorbrachten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten