26 juni 2017

Richting Denemarken...

Vrijdagavond 23 juni, toen we op reis naar Denemarken vertrokken, verliep alles enigszins volgens plan... we moesten enkel even terugdraaien toen bleek dat we geen reisgidsen bijhadden... Overnachten deden we in NW-Duitsland. 

We waren (op 24-6) een uur vóór de wekker wakker dus konden we vroeg op pad... en zouden we een uur vroeger in Denemarken kunnen zijn... "kunnen zijn"... maar dat werd'm dus niet! We kwamen in een stilstaande file terecht. Er was blijkbaar een serieus ongeval gebeurd waardoor achter ons en het gedeelte naast ons ook de snelweg afgesloten werd. We hebben geprobeerd er maar het beste van te maken... maar het leverde ons wel mooi twee en een half uur vertraging op... gelukkig dat we dat ene uur vroeger vertrokken waren...

We waren van plan geweest om de stad Ribe in de namiddag te bezoeken en dan, iets verder, te overnachten in Esbjerg. Omdat dit sowieso niet zou lukken, besloten we te kamperen in "Ribe Camping"... maar eerst moesten we boodschappen doen... Net als de juni-reis van 2016 was Ine er immers in geslaagd om handdoeken te vergeten... en ge-luk-kig hadden ze handdoeken in de supermarkt waar we stopten (het geluk was zelfs met ons want het was "2 voor de prijs van 1")...

Nadat we onze tent en onze slaapplek op de Ququq (die praktische box voor in onze Kangoo) geïnstalleerd hadden, besloten we naar het centrum van Ribe te wandelen, om alsnog die stadswandeling in Ribe centrum te doen.
Ribe is een mooi, pittoresk stadje... want heel groot is het zeker niet. De stadswandeling en het Italiaans dat we er aten, maakten onze dag dan toch nog goed!
Aangezien we een vermoeiende dag hadden, het behoorlijk fris was 's avonds (máx. 15°) en het ook was gaan regenen, kropen we vroeg ons bed in, zaterdagavond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten