03 april 2010

In de buurt van Saumur

Het was al middag toen we de auto instapten om een deeltje van de Loirestreek te verkennen... Yep, we sliepen uit, maar we moesten ook nog boodschapjes doen voor ons ontbijt met kaas en stokbrood, he!

We maakten een rondritje rond de stad Saumur, waar we enkele stadjes bezochten en o.a. het huis van de foto hiernaast... Het is helemaal uitgehouwen uit de kalkstenen ondergrond... Yep, het is een grotwoning, die zich voor het grootste gedeelte dus ónder de grond bevindt! (In het fotoboek komen nog andere foto's van deze merkwaardige manier van leven) Tot 1990 woonde hier een gezin in! Niet te geloven, eigenlijk!

Ook Saumur zelf bezochten we natuurlijk! Ook dit is een mooi stadje. Het kasteel (hiernaast) kijkt helemaal over de stad omdat het op het hoogste deel gebouwd is, aan de oever van de (érg brede) Loire. We konden niet meer in het kasteel binnen omdat het al wat te laat was. Maar dat is eigenlijk niet zo erg.

Verder bezochten we ook nog de grootste dolmen van Europa... en groooooooot was ie!

Het was dus weer 'n boeiende dag, met veel afwisseling! ... ook in het weer... Gelukkig zaten we steeds in de auto als er een fikse regenbui besloot om te vallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten