04 april 2010

Kastelen en de Loire

Vanmorgen verlieten we Nantes in oostelijke richting. We volgden de Loire terug landinwaarts.
Aan beide zijden van deze brede rivier liggen kleine, pittoreske dorpen en steden.
Het schoot niet echt op en daarom moesten we onze plannen voor vanmiddag wijzigen.

Via de autostrade (NL= snelweg) reden we richting Blois. Ook dit is een mooie stad. We gingen er enkel een kijkje nemen rond het kasteel. Ine wilde een foto maken... en wat bleek: haar reservebatterij, waarvan Ine overtuigd was dat deze opgeladen was, was óók plat :-( Johan maakte dan maar met zijn gsm foto's. Die foto's kunnen we wel nog niet op deze blog zetten, want daar hebben we het juiste kabeltje niet voor bij... vandaar dus dit prentje van het grote kasteel van Blois.

Vervolgens reden we door naar het kasteel van Chambord (zie hiernaast). Omwille van tijdgebrek gingen we het niet bezichtigen, maar dat komt er nog ooit van, hoor! Jéééééé, wat een prachtig en gigantisch kasteel!
Ine had nog graag naar Orléans gereden om daar het een en ander over en van Jeanne d' Arc te zien (Ine is fan, lol)... maar daar was dus geen tijd voor, jammer maar helaas ;-)

Na het kasteel van Chambord reden we als een wervelwind richting Dijon, wat nog 300 km vérder lag... eigenlijk hadden we zéker een uur eerder moeten opstaan... ach ja...

Om 19u reden we Dijon binnen, waar we ons hotelletje erg snel vonden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten