25 maart 2010

Mr. Nobody

Gisteren reden we naar Hasselt om in de "Z33" naar "Mr. Nobody" van Jaco Van Dormael te gaan kijken, die er draaide voor 'Zebracinema'.

Het was onze bedoeling om "Mr. Nobody" al véél eerder te gaan zien... maar we hadden geen tijd én de film draaide eigenlijk niet lang in de filmzalen. Vreemd eigenlijk... maar toch ook weer hé-le-maal begrijpelijk... Mr. Nobody is géén luchtig, leun-even-achterover-filmpje...


In totaal werkte Jaco van Dormael 11 jaar aan deze film, waarvan 7 jaar alleen al aan het script! De film is ook de duurste Belgische film ooit... maar hij is dan ook méér dan de moeite!

"Nemo is een man van 117 en is de nog enige onsterfelijke man op aarde. Vlak voor zijn dood overdenkt hij zijn leven. Hij denkt na over de keuzes die hij heeft moeten maken... Wat als hij gekozen had om bij zijn moeder te blijven? Of bij zijn vader? Hoe zou zijn leven geweest zijn als hij Anna gekozen had als vrouw? Of Elise? Of Jeanne? Hij denkt over de 'Big Bang' en de 'Big Crunch'. Hoe kan het dat sigarettenrook niet terug in een sigaret kan, maar enkel eruit? Wat moet er gebeuren om Mars te kunnen bezoeken?..."

Met deze korte inhoud is de inhoud van de tweeënhalf-uur-durende film meteen duidelijk: In het leven moet je keuzes maken... en dat is vaak héél moeilijk! En zijn er wel goede of slechte keuzes?

Áls je nog de kans hebt om deze film ergens te zien (bv. deze week nog op het 'Made in Europe Filmfestival' in Nederlands Limburg) moet je het zé-ker doen! We waren echt onder de indruk van Mr.Nobody... en de film zindert nu nóg na...
Ine had gisteren wel pech tijdens de film! Er zat een giraf voor haar! Jezus! Die vrouw had een gi-gan-tische nek! Bovendien zat ze kaarsrecht met haar giga-lang-lijf! Ine zag vanuit geen énkele positie iets... en ging dan maar op de eerste rij zitten... Ze zouden giraffen moeten verbieden in filmzalen!
LOL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten