26 maart 2010

Consult

Afgelopen woensdag had Ine ook nog een consult bij het Leuvens Algologisch Centrum (= Pijnkliniek). De bedoeling was dat ze prof. Van Wambeke haar vragen over fibromyalgie kon stellen... Het was echter een assistent... maar Ine stelde haar vragen tóch, hoor ;o)

Verder werd besproken hoe het met Ines pijnklachten is... en daar kan ze kort over zijn: die zijn erger... De arts besloot dat het beter is om éxtra pijnmedicatie in te nemen. Vanaf gisteren neemt Ine daarom Contramal Retard naast haar Cymbalta. Het is nog even wachten op het resultaat omdat dit medicijn langzaam opgebouwd dient te worden.

Door de extra lange en koude winter en de nu zo vochtige weersomstandigheden (en dat is niet alleen tijdens de regendagen) klagen zo goed als alle chronische pijnpatiënten over meer pijn, aldus de arts... Het is te hopen dat de pijn dus afneemt in de komende tijd... en dat dit geen nieuwe 'norm' van pijn wordt bij Ine :-( ...

Ine vroeg de dokter of het eten van veel suikers (snoepen dus) kon leiden tot pijn. De dokter zei dat dit niet zo was. Ines overtuiging dat ze moet 'boeten' met pijn voor haar gesnoep, is dus verkeerd... Meer nog: de dokter zei dat Ine best extra mocht snoepen als ze voelt dat ze daar behoefte aan heeft! Hahahahaha! Ine mag dus snoepen op doktersvoorschrift!!!
Toch houdt ze haar maar in, hoor, ze is nu net zo trots op haar gewicht! ;o)
(Waarom snoepen mag en zelfs goed is? : Er komen dan endorfines vrij waardoor Ine zich beter gaat voelen... en de pijn afneemt!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten