09 december 2009

Het noorden

Vandaag verkenden we het noorden van Lanzarote... en zoals verwacht was dat weeral serieus de moeite!
Na wat mooie uitkijkpunten over het berg- en vulkaanachtig landschap reden we door het ´dal der 1000 palmen´. Volgens ons reisgidsje zou het hier aangenaam koel zijn... wat niet het geval was! Overal washet vandaag erg warm, al gaf de thermometer maar 24 graden aan. We denken dat het komt doordat de zon zo laag staat.
Vervolgens deden we twee uitkijkpunten (waaronder ´Mirador del Río) van waar we het eiland La Graciosa zagen liggen. Waaaaaauuuw! Wat mooi! (zie foto rechts)
In het noorden van Lanzarote werd een gigantisch lavatunnelstelsel gevormd. We bezochten deze tunnel.
Bij ´Cueva de los Verdes´ (foto links) konden we een gedeelte van de grot rond lopen, dus onder de grond. Het was echt de moeite! Op sommige plaatsen moesten we bukken maar over het algemeen was de tunnel, met twee verdiepingen, goed begaanbaar.
In een ander gedeelte van de tunnel maakte kunstenaar César Manrique ´Jameos del Agua´. Op zich is het duur voorwat er te zien is en bovendien is het allemaal aangelegd maar alleen al de albinokreeftjes en de tentoonstelling over vulkanisme maakten veel goed ;o)
En zo eindigden onze mooie rondritten op Lanzarote. Morgen en overmorgen gaan we wat wandelingen doen op het eiland... Het wordt tijd dat we er wat tapascaloriën afwerken LOL
Foto´s o.a. via deze link
Groeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten