10 december 2009

Wandelen

Zoals we gisteren al vertelden stond vandaag wandelen op het programma!

Uit ons wandelgidsje kozen we twee wandelingen voor vandaag. Beide wandelingen verkennen een stukje van het gebied "Los volcanos"... Wat al genoeg zegt, niet?
De eerste wandeling ging eerst naar montaña de las lapas o del cuervo (eerste foto). We wandelden in en rond deze grote krater. Bij zijn uitbarsting vloog namelijk een gedeelte van zijn zijkant weg... Indrukwekkend!

Een beetje verder staat montaña negra... inderdaad: een zwarte berg. Het is een vulkaan van 510 meter hoog (foto rechts). Deze beklommen we. Poeh! Die was best hoog en steil! Maar de klim loonde de moeite! We zagen heel het eiland vanop de top van montaña negra.

Na een korte drinkpauze reden we een stukje verder. Onze
tweede stop was montaña blanca (derde foto)... een witte berg dus. Deze berg was nóg hoger (596 m) en steiler dan de zwarte! Bij deze was het ook niet geheel duidelijk hoe we tot helemaal aan de top kwamen. Maar Johan vond de weg! En zo overwonnen we ook deze berg. Het uitzicht was ook bij deze vulkaan érg mooi. De twee bergen liggen niet zo gek ver uit elkaar maar toch zagen we andere dingen van zo hoog.
Na de twee wandelingen reden we nog naar het kleine dorpje
Femes. Dit was een gezellig en mooi (en natuurlijk wit) dorpje.
Nadien moesten we écht onder de douche! Al het stof van op en rond die vulkanen plakte aan ons ;o)

Morgen gaan we weer twee wandelingen doen... eentje ervan komt aan de hoogste berg van Lanzarote. Dat is Peñas del Chache. Deze is 670 meter hoog... en wie weet misschien klimmen we daar ook wel op...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten