08 december 2009

Vuur en wijn!

Vanmorgen waren we vroeg op! We zullen uitgeslapen zijn ondertussen ;o)
Het beloofde een mooie dag te worden, want er was geen wolkje aan de lucht... en dat werd het ook! (Gisteren waren er een beetje wolken en werd het erg warm)

We reden eerst langs wijngaarden... en wijn verbouwen doen ze op een speciale manier op Lanzarote. Er werden gaten gemaakt tot onder de dikke lavalaag waar de wijnranken geplant werden in gewone aarde. Vervolgens worden ´kommetjes´ gemaakt waar de plant in rust (zie binnenkort in ons fotoalbum). Door deze toepassing wordt ieder schaarsdruppeltje vocht naarde wortel van de wijnrank geleid... en kan er dus wijn verbouwd worden.
De meeste tijd brachten wedoor in nationaal park Timanfaya. Dit is werkelijk een schitterend park! Álles zit onder de lava en er zijn verschillende vulkanen te zien... Indrukwekkend!
We maakten er eerst een dromedaristochtje... kwestie van nog eens op een dierte rijden na de olifant in Zambia ;o)
Ine kreeg extra balast aan haar stoeltje (Jaaaáaa, ze is trots dat ze zoveel kilo´s verloor!)... dat maakte wel dat zíj het zwaarst was... en waardoor zij het meest overhelde... Het beest waar wij op reden, bleek overigens last te hebben van voorbijsteekzin en van zijn knieën... Hierdoor was het nogal een heen-en-weer gewiebel en geschud... Maar het was leuk...
In Timanfaya NP mag je niet wandelen of rondrijden. Daarom rijden er bussen rond die je alles laten zien... Waaaauuw! Vulkaan Timanfaya deed zijn werk goed!
Nadien aten we weer tapas... Een van de redenen waarom we graag naar Spanje gaan ;o)
We bezochten dan ook nog twee musea: een openluchtmuseum over oude ambachten en een wijnmuseum. In dit laatste kon je ook wijn proeven... Wat Johan natuuuurlijk deed ;o) (Ine lust geen wijn)...
En zoals jullie in de berichten van vandaag zien, brachten we het USB-kabeltje mee naar het internetcafe... en kunnen we dus foto´s uploaden! Er staan er ook al enkele in ons album van Lanzarote!
Groetjes... en werk ze :-P

Geen opmerkingen:

Een reactie posten