13 november 2021

Day 2

Onze tweede dag Londen startte met een "day 2-test" : de verplichte COVID-test die je, ook als gevaccineerde, toerist moet laten afnemen op de tweede dag van je verblijf in Engeland... sinds enkele weken hoeft dat geen PCR-test te zijn, maar volstaat een sneltest. Onze afspraak hadden we een paar dagen geleden al gemaakt, waardoor er twee testen klaar lagen voor ons... De testafname duurde een paar minuten. Het wachten op de uitslag een twintigtal minuten... en beiden waren we opnieuw negatief.

De metro nemen, was weer even "thuis komen" en voelde heel vertrouwd maar ook opnieuw leuk aan... al wende dat snel, hoor ;-)

Het tweede wat we deden, was gaan ontbijten. Sinds enkele jaren doen we dat één keer per verblijf in een klein zaakje in Soho. Het is er lekker, maar heeft vooral ook traditioneel Engels ontbijt, zoet en "continentalere" gerechten en lekkers. Johan koos het vegetarische Engelse ontbijt. Ine nam warme griesmeelpap met vers fruit: smullen, hoor!

Nadien gingen we, op onze manier, shoppen in Londen: Johan kocht op verschillende plaatsen platen en Ine ging naar Gudrun Sjödén. We gingen tussendoor ook wat koffietjes ed. drinken... én Ine was even de weg kwijt... enfin, ze dacht in de goede richting vanuit Soho naar Covent Garden te lopen, maar dat was niet zo... Stom... maar omdat het meer dan 2 jaar geleden was, is misschien een geldig excuus? ;-D
Voor een collega ging Ine ook nog twee T-shirts kopen in het Hard Rock Café van Piccadilly Circus... wat er commercieel gedoe... en wat een veel te drukke buurt toch... daar gaan we de eerste jaren dus niet maar naar toe ;o)

's Avonds hadden we afgesproken met Youri in Three little birds, een Jamaicaans restaurant in Brixton. Johan nam curried goat, Ine Ital stew. Londenaar Mark, van Solution Sound System, sloot later nog aan om te gaan pubben...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten